• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O invenție a cercetătorilor de la Romvac îi poate salva pe bebelușii infectați cu Escherichia coli

    agrointeligenta.ro -

    Un al doilea bebeluș a murit astăzi dintre copilașii internați în stare gravă și contaminați cu ceea ce medicii spun a fi o bacterie extrem de periculoasă.

    Se pare că tratamentele aplicate în spitalele din București își dovedesc limitele medicale, așa că poate nu ar fi rău dacă doctorii ar lua în calcul că Escherichia coli, bacteria care i-a îmbolnăvit pe copii, ar putea fi stopată cu cel mai nou tratament pentru bacteriile rezistente la antibiotic, un tratament descoperit recent și brevetat de o echipă de cercetători din România.

    De peste șase ani, în România se produce un tratament inovator care poate să trateze infecțiile cu cele mai periculoase bacterii. Este vorba despre Imunoinstant, o invenție brevetată de la cercetătorii de la Romvac, cel mai mare producător de vaccinuri veterinare din România, recent, intrat pe piață și cu această gamă care și-a dovedit rezultatele la infecțiile cu bacterii rezistente la antibiotice.

    DSC_0131

    ”De peste 6 ani, laboratorul nostru cercetează lupta cu aceste bacterii rezistente la antibiotice și prima bacterie cu care am început este Escherichia Coli pentru că incidența acesteia este foarte mare. Spre norocul nostru, multe acțiuni cauzate de această bacterie pot fi tratae cu antibiotice, dar sunt și probleme care nu mai pot fi tratate cu antibiotice și atunci păacientul rămâne fără nici o soluție”, declară Constantin Chiurciu, directorul general al Romvac Company.

    Munca acestor cercetărori este strâns legată de cea a specialiștilor infecționiști din București. ”Împreună cu specialiștii de la Spitalul Victor Babeș, am recoltat bacterii de la pacienți care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotic. Am cultivat bacteriile și am făcut ce știm noi cel mai bine – de peste 40 de ani facem vaccinuri pentru păsări. Am cultivat și aceste bacterii, am făcut vaccinul și după mai multe administrări am căutat răspunsul găinilor vizavi de antigenii administrați. Spre deosebire de mamifere care au embrionul în uter și îi dau tot ce trebuie atunci când se dezvoltă, găina trebuie să dea embrionului toată informația prin ou. Și atunci găina în ou transmite toată informația întâlnită în viața ei, inclusiv această informație că există bacterii periculoase, ami exact informația – această imunoglobulina Y se găsește în gălbenușul de ou”, explică directorul general al Romvac.

    Cum nu este vorba de un medicament, ci doar de un supliment, de o substanță activă extrasă din gălbenușul găinilor vaccinate, Imunoinstant acționează doar dacă există infecția cu bacteria periculoasă. Produsul poate fi administrat persoanelor de orice vârstă, inclusiv bebelușilor. ”Aceste produse se pot administra intravenos – prin perfuzie. Au mai fost persoane la care s-au aplicat aceste tratamente prin perfuzie contra Escherichia Coli. Este un produs steril, o soluție apoasă care conține doar imunoglobulină, nu are conservanți sau altceva. Noi avem și soluții concentrate pentru pus în nas”, explică Chiurciu.

    El spune că în gama de produse Imunoinstant există deja un produs dezvoltat pentru cazurile cu E-coli și sunt șanse foarte mari ca aceasta să fie soluția pentru salvarea acestor micuți din județul Argeș. ”Dacă noi avem tulpina de la E-coli cu care sunt ei infectați, în 5 ore putem spune dacă produsul nostru răspunde la această bacterie. Dacă nu, ne trebuie 20 de zile pentru a face un produs special care să aibă efect țintit asupra acelui microb”, spune directorul general al Romvac Company.

    Cei care doresc să apeleze la această soluție pot afla mai multe detalii pe www.imunoinstant.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA