• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Rasele de animale pentru care fermierii încasează cu până la 200 de euro ÎN PLUS de la APIA

  Roxana Dobre -

  Subvențiile pentru crescătorii de animale – vorbind despre sprijinul cuplat și despre ajutorul național tranzitoriu pot fi completate cu plăți compensatorii în cazurile în care fermierii dețin animale din rase locale în pericol de abandon. Pentru a stimula creșterea acestora se plătesc bani mai mulți, sumele pornind de la 40 de euro/cap de animal în cazul caprelor și putând atinge 200 de euro/cap de animal la bivolițe și taurine.

  Crescătorii de animale pot cere acest sprijin suplimentar la depunerea cererii unice, în care trebuie să dea atenție plăților compensatorii achitate de APIA din PNDR, mai exact Măsurii 10 – agromediu și climă, Pachetul 8 cu aplicabilitate la nivel național. Acesta prevede subvenții de  87  euro/UVM/an pentru Ovine,  40 euro/UVM/an pentru Caprine, 200 euro/UVM/an  pentru taurine și bubaline, 200 euro/UVM/an pentru Ecvidee  și 176 euro/UVM/an pentru Porcine.

  Rasele locale în pericol de abandon din România, ţinând seama de pericolul (gradul de risc) în care se află acestea, conform prevederilor art. 7(3) al Regulamentului (UE) nr. 807/2014, sunt:

  Ovine – 87 euro/UVM/an Ţigaie cu cap negru de Teleorman

  Raţca (Valahă cu coarne în tirbuşon)

  Karakul de Botoşani

  Merinos Transilvănean

  Merinos de Cluj

  Merinos de Palas

  Țigaie – varietatea ruginie

  Caprine – 40 euro/UVM/an  Carpatina

  Alba de Banat

  Taurine – 200 euro/UVM/an   Sura de Stepă
  Bubaline – 200 euro/UVM/an   Bivolul românesc
  Ecvidee – 200 euro/UVM/an Furioso North Star

  Huţul

  Gidran

  Semigreul românesc

  Shagya Arabă

  Nonius

  Lipiţan

  Porcine – 176 euro/UVM/an Bazna

  Mangalița

  Beneficiarii trebuie să asigure o densitate a șeptelului de cel puțin 0,3 UVM/ha (încărcătura se calculează la întregul efectiv de animale din fermă și se raportează la suprafețele de pajişti permanente) și să dețină femele de reproducție de rasă pură locală în pericol de abandon din speciile prevăzute în Program, înscrise în registrul genealogic al rasei – secțiunea principală.

  Atenție! Fermierii se angajează să menţină, pe toată perioada de desfăşurare a angajamentului, numărul de animale femele adulte de reproducție prevăzut la încheierea angajamentului, precum și descendenții femele necesari pentru înlocuirea acestor animale până la sfârşitul programului; dacă efectivul angajat se reduce, datorită unor cauze cum ar fi îmbolnăvirea, sacrificarea, moartea sau vânzarea animalelor, beneficiarul are obligaţia de a notifica Agenția de Plăți și de a reface efectivul de femele adulte de reproducție, prin trecere de la tineret sau prin cumpărare; în cazul în care efectivul de animale adulte nu se va reface în maximum 6 luni de la momentul notificării, sprijinul va fi redus proporţional.

  Sursa: GHID INFORMATIV PENTRU BENEFICIARII MĂSURILOR DE MEDIU ȘI CLIMĂ ALE PROGRAMULUI NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ (PNDR) 2014 – 2020, Februarie 2016

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Afacerea lui Fănel Bogos cu 1.000 ha și 2.000 de angajați. ”Suntem în perioada de conversie la ouă și pui bio” Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale!

  Ultimele știri

  Bruceloza la ovine: semnele bolii care cauzează avortul oilor. Măsuri de prevenire la stână! Subvenții APIA 2020 – cuantum SCZ ovine! 17,92 euro/cap – plata minimă pentru crescătorii de oi și capre! Pachetele de produse recomandate de INNVIGO AGRO pentru protecția culturii de rapiță adaptate la condițiile din orice situație tehnologică!

  Căutare în articole