• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce spune Lidl privind politica prețurilor din România în raport cu cele din Polonia

    agrointeligenta.ro -

    Studiul potrivit căruia prețurile practicate de Lidl în România sunt mai mari la noi în țară, comparativ cu Polonia, a primit și clarificări, mai exact precizări din partea retailerului. Astfel, oficialii companiei spun că ”Lidl România și Lidl Polonia sunt două entități comerciale separate, care își desfășoară activitatea în mod independent. Prin urmare, oferta de alimente și prețurile amintite în cadrul acestui articol sunt diferite și nu se influențează reciproc.”.

    Diferențele de preț semnalate la rafturile din cele două țări, însă, nu pot fi puse pe seama TVA-ului, care este mai mic în Polonia chiar și după ce a fost redus la noi la 9%. Astfel, la polonezi se aplică 8% (pentru anumite produse alimentare și medicale) și 5% (pentru produsele alimentare de bază), potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții Lidl.

    Iată ce spune Lidl despre politica prețurilor din România în raport cu cele din alte state:

    ”În primul rând, dorim să vă asigurăm că prețurile și calitatea produselor pe care le oferim zilnic clienților noștri sunt foarte importante pentru noi. Stabilirea prețului unui produs este un proces complex, ce ia în calcul atât costurile de producție, cât și o serie de alte costuri adiționale (transport, cantitatea comandată, depozitare, cadru legislativ etc.). În acest sens, nu putem comenta strategia de stabilire a prețurilor în Polonia.

    Lidl România și Lidl Polonia sunt două entități comerciale separate, care își desfășoară activitatea în mod independent. Prin urmare, oferta de alimente și prețurile amintite în cadrul acestui articol sunt diferite și nu se influențează reciproc.

    Este important de menționat faptul că gama de produse Lidl România se împarte după cum urmează: sortimentul de bază (produsele din oferta permanentă, pe care clienții le pot găsi în toate magazinele Lidl pe tot parcursul anului) și sortimentul in & out (produse speciale care apar doar periodic în magazinele Lidl).

    Pentru ambele categorii se pot aplica promoții, cum este cazul produsului ciocolată amăruie Fin Carre, care apare în monitorizarea efectuată de către Hipercom Monitoring. Astfel, prețul menționat în articol, de 0,35 euro/100g (Polonia), este unul promoțional, comparativ cu cel de 0,52 euro/100g (România), care este prețul de bază al produsului.

    Totodată, din dorința de a-i recompensa pe clienți, am introdus Săptămânile Tematice, încă de la intrarea companiei pe piața din România. Prin intermediul experiențelor gastronomice pe care le propunem clienților Lidl cel puțin o dată pe lună, dorim să le oferim tuturor o călătorie culinară în jurul lumii. Anumite produse menționate în articolul dumneavoastră fac parte din astfel de săptămâni tematice și deci nu sunt produse alimentare de bază așa cum se precizează în această analiză: bulete de cartofi Duc de Coeur, unt cu sare de mare Duc de Coeur, tartă cu creveți și legume Duc de Coeur, salam crud-uscat franțuzesc cu nuci ambalat Specialities Francaises, pizza congelată Chilli con Carne El Tequito, salam fiert afumat mexican feliat ambalat El Tequito, iaurt în stil mexican El Tequito.

    În analiza efectuată de către cei de la Hipercom Monitoring există și produse care se găsesc în sortimentul permanent, cum ar fi hrana uscată pentru pisici Coshida și roșiile uscate în ulei Baresa, care arată o diferență de preț în minus pentru România față de Polonia. Astfel de diferențe regăsim și pentru alimentele de bază, precum uleiul de floarea soarelui (3.99 RON/1 l – 4.49* PLN/1 l), fasolea albă cu bob mare Cornfarm (4.39 RON/kg – 4.85* PLN/kg), biscuiții Petit Beurre Tastino (2.99 RON/450g – 3.99* PLN/450g), roșiile (4.99 RON/kg – 5.99* PLN/kg), salata verde (2.79 RON/kg – 3.49* PLN/kg) sau ardeiul gras roșu (11.99 RON/kg – 12.99* PLN/kg).

    Mai mult, suntem transparenți în ceea ce privește prețurile produselor și am dovedit acest lucru în timpul reducerii TVA, când am comunicat direct clienților cum se reflectă scăderea TVA în prețul produsului și am afișat la raft atât prețul vechi cât și prețul nou.

    De asemenea, pe siteul lidl.ro clienții pot vedea prețurile tuturor produselor noastre din sortimentul de bază, prețuri ce sunt actualizate zilnic.

    Totodată, dorim să clarificăm faptul că în Polonia exista o grilă de TVA în 3 trepte: 23%, 8 % (pentru anumite produse alimentare și medicale) și 5% (pentru produsele alimentare de bază)”


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Cum sunt păcăliți românii care cumpără brânză din piețe și magazine

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte