• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tehnologii moderne în agricultură: Fertilizarea foliară cu nanoparticule

    agrointeligenta.ro -

    După mulți ani de cercetare a fost lansat un îngrășământ special cu efect biostimulator. Denumirea comercială este AscoVigor și face parte din grupa îngrășămintelor de nouă generație FoliQ. Acest îngrășământ special, foarte concentrat, conține extract din alge și este bogat în microelemente și hormoni naturali de creștere.

    FoliQ® AscoVigor are o formulă unică de componenți naturali incluzând hormoni de creștere naturali – auxine, gibereline, citokinine, betanine, vitamine – și acizi organici, este îmbogățit în microelemente cum sunt: borul, manganul, zincul, fierul și magneziul.

    – Îngrășământul foliar FoliQ® AscoVigor are o influență pozitivă în dezvoltarea, creșterea și a altor procese biologice din viata plantei.
    – Reglează procesele de înflorire, polenizare și dezvoltarea mugurilor.
    – Folosirea acestuia accelerează diviziunea celulară, crește mărimea fructelor, cantitatea și calitatea producției.

    Avantajele îngrașământului
    – Calitatea ridicată a extrasului de alge marine Ascophyllum nodosum și tehnologia modernă de extracție ușoară, care păstrează întreaga activitate a substanțelor naturale și biologice, garantează o eficiență maximă a îngrășământului.
    – Conținutul îmbogățit cu microelemente indispensabile alimentează plantele cu componentele nutritive necesare creșterii și dezvoltării.
    – pH-ul optim (6,5-7,2) asigură o absorbție completă a componentelor și garantează stabilitatea lichidului în rezervor în tipul lucrului și pe toată perioada utilizării acestuia.

    Avantajele folosirii îngrășământului
    – Stimularea creșterii, dezvoltării și desfășurării proceselor biologice din viața plantelor;
    – Dezvoltarea sistemului radicular;
    – Rezistență ridicată la boli și condiții de stres (secetă, îngheț, temperaturi extreme);
    – Ajută la regenerarea rapidă a plantelor în urma înghețurilor din timpul iernii la rapiță și celelalte culturi.
    – Îmbunătățește calitatea producției şi asigură creșterea calitativă și cantitativă a recoltei.

    2cabee67-82f3-4aaf-8b92-3e04e8b0d7bc

    FoliQ® AscoVigor este recomandat pentru stimularea creșterii rădăcinilor, accelerarea acumulării substanțelor de rezervă în plantă, îmbunătățirea rezistenței plantelor la stres și o regenerare rapidă după pagubele produse de îngheț, agenți patogeni, dăunatori și alți factori nefavorabili. În plus, extractele din alge marine, sporesc eficiența pesticidelor, și îmbunătățesc rezistența plantelor la diferite boli.

    La ce culturi folosim FOLIQ ASCOVIGOR?

    Dozele recomandate la toate culturile sunt 2,5 -3 l/ha sau 50-60 ml/10 l apă.
    1. Căpşuni: Se aplică 2 tratamente la pornirea în vegetaţie la interval de 7-10 zile. Tratamentul poate fi repetat în diferitele perioade de vegetaţie.
    2. Arbuşti fructiferi (zmeur, coacăz, mur, afin s.a.): Se dau 2-3 tratamente: primul după desfacerea mugurilor la apariţia frunzuliţelor iar urmatoarele la creşterea fruzelor şi apariţia mugurilor florali.
    3. Cereale păioase: se recomandă 3 tratamente: 1 – Toamna: 3-4 frunze – înfrățire completă; 2 și 3 – Primăvara: de la pornirea în vegetație la începutul înfloririi.
    4. Porumb și floarea soarelui: Se aplică 2-3 tratamente: Primul tratament se aplica la apariţia primelor 2-3 fruze iar următoarele la interval de 10-14 zile.
    5. Rapiţă: Se aplică 2-3 tratamente: *1.Toamna: de la primele 8 frunzulițe dezvoltate; *2 și 3 Primăvara: de l a începutul creșterii la începutul înfloririi.
    6. Livezi de pomi: Se aplică 2-3 tratamente: *1.Primavara imediat după pornirea în vegetație; *2-3.Deschiderea primei flori-dezvoltarea fructului.
    7. Viţă de vie: Se aplică 2-3 tratamente: *1.Primul tratament se aplică de la apariţia primelor 5-6 frunze nedezvoltate la începutul înfloririi; *2.Al doilea se aplică la începutul perioadei dezvoltării fructului.
    8. Legume: Se aplică 2 tratamente: *1. La 5-7 zile după plantarea răsadurilor sau după răsărire cănd apar primele 3-4 frunze; *2. În perioada de înflorire sau la 10-14 zile după primul tratament.

    Tratamente de urgență: Se pot aplica la orice cultură. În urma factorilor de stres sau accidentelor climatice: îngheț, secetă, grindină, umditate excesivă a solului, etc. pentru salvarea producției.

    Ascovigor poate fi aplicat cu ajutorul tuturor tipurilor de pulverizatoare, cantitatea de apă recomandată fiind de 200-1000 l / ha. Pentru a îmbunătăți eficiența fertilizării frunzei operațiunea ar trebui să fie efectuată seara sau dimineața sau în zilele noroase. În timpul fertilizării lichide ca îngrășământ de bază, Foliq Ascovigor poate fi folosit în toate sistemele de irigații, inclusiv irigarea prin picurare (nu blochează tuburile capilare).

    PREŢ: 30 LEI/L la ambalaj de 1 L
    23 LEI/L la ambalaj de 10 L

    unnamed

    Distribuția în România a produselor Foliq este asigurată de PEPINIERELE HIDA din judetul Sălaj.
    CONTACT
    ADRESA: Str. Iuliu Maniu, nr 14, loc. Hida, jud. Salaj
    Telefon: 0749513431 sau 0755761021; email: pepinierehida@yahoo.com.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Când se plantează roșiile în grădină – calendar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA Fermierul Gheorghe Holom: Semănăm porumbul a doua oară. Prima dată ni l-au distrus mistreții