• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Patronul Lactate Brădet: ”Spuneți lucrurilor pe nume, spuneți adevărul, dați documente, nu supoziții!”

    agrointeligenta.ro -

    Marius Badea, patronul fabricii Lactate Brădet a susținut miercuri o conferință de presă în care a făcut o serie de declarații atât privind cazul copilașului internat în Florența după ce ar fi mâncat brânză românească, precum și despre comunicarea DSP Argeș care a confirmat prezenţa bacteriei E.Coli patogen, având gena verotoxină, care provoacă apariţia SHU, la trei dintre angajaţii societăţii Brădet şi la un angajat de la firma care furniza laptele.

    ”Este o tragedie imensă, dar nu poate fi pusă pe spatele nostru și a ne găsi cineva țap ispășitor când nu suntem. Toate buletinele de fiecare dată, au fost televiziuni care nu au vrut să mă asculte, când am spus ceva, mi s-au închis convorbirea, au intrat peste mine. Fac un apel la dumneavoastră, suntem oameni toți, eu, familia mea, nu mai fiți așa de sadici în discuții. Am primit un telefon de la o televiziune și mi-a spus că a murit copilul din Italia pentru că a mâncat de la mine. Gândiți-vă că ești la volan, conduci, eu am încercat să răspund la toată lumea, dar să primești o veste de genul ăsta, care te poate marca și poți să faci ceva, ori eu, ori copiii mei – care au ochii ațintiți asupra televizoarelor, au examene anul acesta și au fost marginalizați și dați deoparte, mă sună și îmi spun: tată, care este adevărul ce s-a întâmplat? Fiți mai obiectivi, nu vă cer să mă menajați, dar fiți oameni și spuneți lucrurilor pe nume, spuneți adevărul, dați documente, nu supoziții”, a declarat Marius Badea.

    Patronul fabricii de la Argeș a precizat că a fost decizia societății de a cere analize suplimentare la oameni. ”Am zis că dacă vom fi găsiți vinovați sau dacă produsul a fost infestat la noi,, să știm cauzele. Suntem singura firmă care am cerut să se facă analiză de E.coli personalului. Nu știe nimeni în alte firme cum este situația pentru că nu s-au făcut astfel de analize, nu sunt cerute. Ori este un vid de legislație, nu sunt eu în măsură să spun. După ce le-am făcut, mi s-a spus că nu trebuiau făcute pentru că nu sunt elocvente. La copii, al vârsta de peste 2 ani de zile oricine poate fi purtător”, a mai spus Badea.

    El a explicat că nu deține mai multe informații și că ”nu putem să spunem; să ne dăm cu presupusul, nu ne dăm cu presupusul; să cerem demisii politice, nu cerem; nu vrem să intrăm în jocuri politice”. Argeșeanul a subliniat că atât el, cât și familia sa sunt oameni ”neutri total și față de posturi TV și față de politică”. ”Dacă cineva nu mai vrea să lucrez ca fabrică, nu e nici o problemă. Îmi vreau liniștea înapoi, îmi vreau familia. Nu este importantă pentru mine această fabrică. Am încuiat-o, am făcut-o și nu am nici un fel de problemă”, a spus Marius Badea.

    Referitor la analizele făcute angajaților și care au ieșit pozitive la testul E.coli, proprietarul fabricii spune că ele ”nu sunt elocvente pentru că nu sunt cerute de legislație, oamenii nu bagă mâna în produsele noastre, au o normă de igienă, o regulă bine stabilită. Bun, au ieșit analizele, ce tratament facem? Sunteți autorități, sunteți persoane care ne-ați dat niște răspunsuri și acuzații grave, dați-ne un tratament, ce le facem oamenilor. Nu ne-a răsuns nimeni. Ni s-a spus că nu există tratament, că se face degeaba. Sunt fel și fel de vorbe”, a declarat Marius Badea, arătând că salariații nu puteau fi sancționați pentru că purtau ceva care nu prezenta nici un simptom și despre care nu aveau cunoștință.

    ”Mi se pare inegală această luptă. Dacă suntem sus, nu trebuie să îi lovim pe cei de jos. Deci nu dăm la o parte rezultatul  acelor analize, dar să iasă cineva care are putere și care să ne spună: domne, este periculos nu este, nu să ne lase pe noi și pe dumneavoastră care nu suntem în meseria asta. (…)  Produceam între 8 tone și 10 tone pe zi. Dacă ar fi fost un aliment periculos plecat de la noi, nu ar fi fost o epidemie, nu ar fi fost – ați văzut în Pitești, au mâncat niște brânzică cu smântână și s-au dus 40 de copii de urgență la spital. La noi nu aveți un astfel de caz”, a spus patronul de la Brădetu. Despre cazul din Italia, Marius Badea a precizat că informațiile sunt contradictorii și că a apelat la cineva să meargă personal la spitalul din Italia și să afle detalii.

    Vă reamintim că ieri, publicația italiană La Repubblica a relatat cazul unui copil de 14 luni internat la Florența cu sindrom hemolitic uremic cauzat de bacteria E.coli. Ancheta epidemiologică a mers imediat pe firul contaminării de la consumul unui brânze românești, nominalizând Lctate Brădet ca brandul care a îmbolnăvit 14 micuți din 24 ianuarie și până în prezent.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”