• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Zăpadă și temperaturi negative de martie: Unde a nins și cum arată culturile în câmp?

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii din județul Constanța au avut un șoc în această dimineață când au găsit culturile agricole acoperite de un strat de zăpadă, iar mercurul din termometre indica minus 6 grade Celsius. În comuna Mereni, pe terenurile lucrare de Marius Olteanu, atât grâul, cât și rapița au fost ninse, agricultorul fiind încă în imposibilitatea de a se pronunța asupra efectului pe care omătul și temperaturile scăzute îl vor avea asupra recoltei din acest an.

    În livezile din Ostrov, situația e la fel de gravă, mai ales în livezi, acolo unde zăpada s-a depus pe pomii fructiferi înfloriți.

    livada zapada martie

    Potrivit fermierilor, a nins și la Giurgiu, dar zăpada nu s-a pus. Au fost însă temperaturi cu minus în multe județe agricole, precum Tulcea, Arad, Brăila sau Botoșani.

    Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, noaptea trecută a fost marcată de precipitații mixte și de temperaturi cu minus în multe județe ale țării. De altfel, ANM a emis și o avertizare menționând că valorile termice vor fi în scădere în majoritatea zonelor, dar în special în jumătatea de nord-est a ţării, unde vremea va deveni rece pentru această perioadă din an.

    ”În noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 martie) se vor înregistra temperaturi preponderent negative, în depresiuni vor fi minime la limita gerului şi pe suprafeţe extinse se va produce brumă. Se vor semnala precipitaţii în general slabe, sub formă de ninsoare în zona montană şi mixte, la început local în nord, în est şi în centru, apoi izolat şi în partea de sud-est a teritoriului. Vântul va avea intensificări la munte, dar temporar şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi vestul Olteniei, unde vor fi rafale de 55-60 km/h.”, anunțau meteorologii.

    Iată cum arăta harta temperaturilor în dimineața de 20 martie, la ora 7:00

    harta temperaturi

    Cum va fi vremea duminică și luni

    PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi apropiată de regimul termic normal pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu valori maxime de temperatură cuprinse între 5 grade Celsius in estul Transilvaniei şi 14 grade în sud-vestul Olteniei. Peste zi vor fi înnorări temporare, dar numai izolat vor cădea precipitaţii slabe, fulguieli la munte şi predominant ploi, cu totul izolat în restul teritoriului. Noaptea, cerul va fi variabil la senin cu înnorări în vestul şi nordul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, iar în nordul Carpaţilor Orientali se va semnala şi lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla mai tare intensificări în zona montană, iar ziua, la cote mai reduse, şi în celelalte regiuni. Spre dimineata, pe spaţii mici în centru, sud şi est se va produce brumă.

    PROGNOZA METEO LUNI. Temperaturile vor fi în creştere faţă de ziua precedentă îndeosebi în regiunile sudice, ceea ce inseamna maxime de la 8..9 grade Celsius în estul Transilvaniei și în nordul Moldovei până la 17 grade Celsius în sudul Munteniei. Pe parcursul zilei vor fi înnorări în jumătatea nordică a ţării unde, local, va ploua. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

    În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Noaptea, mai ales spre dimineața, local în centru şi izolat în rest, se va produce brumă.

    Foto: Facebook.com – Grupul Tehnologii agricole (Marius Olteanu), Domeniile Ostrov


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vânt puternic. Județele unde rafalele pot depăși 90 km/h Alertă de ploi de la ANM. Cantitățile de apă pot atinge 40 l/mp Indicele de împrimăvărare și rezerva de apă din sol la acest moment

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte