• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Achim Irimescu, precizări despre practicile scandaloase din supermarketuri: ”Organele de control au întreprins acțiuni pentru stoparea lor”

    agrointeligenta.ro -

    Carnea expirată și spălată cu oțet pentru a fi repusă în vânzare, precum și alte practici ilegale ale supermarketurilor despre care s-a scris în presă fac obiectul unor acțiuni de control, a precizat ministrul Achim Irimescu, într-o comunicare oficială privind declarațiile sale publicate astăzi în Ziarul Financiar și preluate de restul mass-media.

    Iată comunicarea integrală a Ministerul Agriculturii pe această temă:

    Referitor la articolul publicat joi, 31 martie 2016, în Ziarul Financiar, cu titlul: “Ministrul agriculturii Achim Irimescu: <<În România salamul se spală cu oțet și se pune iar în vânzare. Nimeni nu-i controlează pe importatori. A fost carne de vită congelată de 40 de ani care a ajuns în România>>”, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale face următoarele precizări:

    Afirmația ministrului Achim Irimescu, preluată în titlul știrii, conține informații privind unele situații punctuale relatate recent în mass-media și în cazul cărora organele de control au întreprins acțiuni pentru stoparea unor asemenea practici ilegale, eliminând riscul unor situații care ar putea lăsa loc unor interpretări generalizatoare. Au fost, desigur, cazuri izolate.

    În același context, declarația ministrului Achim Irimescu se referă la întărirea capacității de control operată de autoritățile statului (prin necesitatea creșterii numărului de controale prin eșantionare care se fac conform legislației în vigoare) astfel încât riscul de comercializare a unor produse neconforme să fie diminuat cât mai mult.

    Încă de la preluarea mandatului, ministrul Achim Irimescu a subliniat importanța sănătății și securității alimentare, reliefând rolul autorităților cu atribuții de control (ANSVSA, ANPC, Direcția Generală a Vămilor, etc) atât în ceea ce privește protejarea consumatorului final, cât și în ceea ce privește conformarea producătorilor, procesatorilor și retailerilor la standardele europene și internaționale de sănătate alimentară. Fără un control permanent și eficient, nu este protejat nici consumatorul, nici cei aflați pe lanțul de producție și comercializare (producătorul, procesatorul și retailerul).


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor Markus Kamieth este noul CEO al BASF Vinurile bune de Jidvei se fac cu struguri protejați împotriva manei de fungicidul Lieto