Ştiri agricole

35 de miliarde de euro, scoase din țară cu camionul. Ministrul Irimescu: ”Nu dau și nu iau ciubuc”

Sunt omul care nu ia ciubuc şi nu dă ciubuc, şi asta deranjează, declară ministrul agriculturii Achim Irimescu într-un interviu acordat Ziarului Financiar și în care mai spune că, i s-a povestit că, în ultimii cinci ani de mandat ai lui Traian Băsescu, din România au ieşit 35 de miliarde de euro, încărcaţi în camioane care au luat drumul Elveţiei.

”Corupţia este peste tot, dar mă rog, scurt şi încheiem, diferenţa între corupţia de la noi şi corupţia din Vest, asta îmi explicau mie cei din Vest: acolo este… e umană, adică cei mai mulţi bani se fac cu statul, toate hoţiile mari se fac cu statul, cu bani de la buget, peste tot. Când stăinii fac o afacere cu statul şi câştigă, să zicem, un milion de euro, banii ăia nu-i duc într-o ţară străină, să-mi iau casa sau să-i pun în cont, ci îi păstrez în Belgia (destinaţie generică întrucât ministrul a locuit multă vreme în Belgia – n.red.) şi fac o afacere, o firmă, o fabricuţă, şi dau şi la amărâtul ăla să mănânce o pâine. Voi scoateţi banii din ţară, şi – îmi spunea el – s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu – că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia. Sunteţi atât de tâmpiţi, banii ăia produceau pentru noi, în loc să producă pentru Elveţia. Ştiţi că acum, în Elveţia, dacă pui bani trebuie să dai tu comision, nu îţi dă el”, a declarat Achim Irimescu.

Referitor la declarațiile făcute în cazul Lactate Brădet, șeful de la MADR a spus că nu a ieșit șifonat, ci a ieșit ca un om corect. ”Aaaa, că m-a înjurat lumea? Nu m-a apărat nimeni, de acord, aşa este. Asta-i România. M-aţi întrebat de ce am venit? Pentru că eu sunt convins că există şi oameni care merită să fie apăraţi în România asta… şi să se facă lucrurile corect. Eu am venit pentru că sunt omul care nu ia ciubuc şi nu dă ciubuc, şi asta deranjează”, a spus Irimescu.

Întrebat dacă prdecesorul său lua ciubuc, Irimescu a răspuns: ”Eu mă abţin. Mai bine săpaţi dumneavoastră (…) Ei, la partid, au nevoie de bani. Şi eu îi spuneam lui Daniel (Daniel Constantin, fostul ministru al agriculturii – n.red.); eu înţeleg că voi aveţi nevoie să faceţi bani la partid, dar e cale foarte simplă de a face bani. Cum? În ministerul Agriculturii sunt licitaţii. Nimeni în lumea asta nu te opreşte să faci ce i-am spus eu lui. (Să te pregăteşti foarte bine şi să câştigi licitaţii corect – n.red.)”


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Pai ministrul asta e de finante sau de agricultura ca eu unul nu mai inteleg nimic.
    Sau acum pregatesc terenul pentru neplata subventiilor din 8 aprilie, o sa zica ca nu au bani ca o scos basescu banii din tara.
    Slugile celor de la Bruxelles si groparii agriculturii romanesti.
    Ciocoiu cu argatul.

Scrie un comentariu