Subvenţii APIA 2018

CALENDARUL plăților APIA după Paști

Directorul APIA, Ioan Merca a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că până la acest moment s-a reușit plata unei sume de 337,3 milioane de euro, ceea ce înseamnă că circa 725.252 dintre fermieri au primit în conturi banii pentru plata unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru tineri fermieri și, recent, Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT).

Această sumă cuprinde:

Schemele de plată finanțate din FEGA, respectiv:
-plățile aferente SAPS, în valoare de 147,12 milioane euro, pentru o suprafață de circa 5 milioane ha;
-schema de plată pentru micii fermieri în valoare de 68,42 milioane euro;
-schema de plată redistributivă, în valoare de 49,05 milioane euro;
-plata pentru tinerii fermieri, în valoare de 3,55 milioane euro.

Schema de plată având ca sursă de finanțare bugetul național:
-plata pentru schema de ajutor național tranzitoriu pentru culturile în teren arabil (ANT1), în valoare de 69,1 milioane euro.

Ce plăți face APIA după Sărbătorile Pascale?

În ceea ce privește următoarea perioadă se vor autoriza la plată următoarele scheme/măsuri:

-Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, pentru o suprafață de aproximativ 9, 04 milioane hectare iar perioada de începere a plăților estimată de APIA este de 10-12 mai și Măsura 13- zona defavorizată pentru care au fost depuse un număr de cereri în Campania 2015, circa 400 mii de cereri cu o valoare estimată de circa 230 milioane euro. 

În continuare, la început lunii mai vom face plata pe înverzire, aici este vorba 535 milioane de euro, iată aproximativ 32% din plafonul alocat. După aceea, tot în prima parte a lunii mai  vom face parte pentru Măsura 13 – zona defavorizată  unde vom plăti undeva la o sumă de 230 milioane de euro”, a declarat ieri în cadrul unei conferințe de presă directorul general al APIA, Ioan Merca.

În decursul lunii mai se vor autoriza și celelalte scheme de plată din cererea unică, astfel încât fermierii să aibă banii în conturi până la data limită 30 iunie 2016.

Citiți cele mai noi știri despre subvențiile pentru fermieri la http://agrointel.ro/category/subventii-si-reglementari/


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu