• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce modificări pot face crescătorii de animale în cererea unică până la 16 mai

    Roxana Dobre -

    Crescătorii de animale au început să depună încă din 25 aprilie cereri pentru anul 2016. După cum a anunțat conducerea APIA în numai patru zile de când s-a dat startul la depunerea cererii, crescătorii au depus deja 15.831 de cereri la nivelul centrelor județene.

    Aceștia au mai puțin de o lună la dispoziție să încheie situația la APIA fără să intre în perioada în care se aplică penalizări. În plus, sunt situații în care fermierii au și vegetal și, fiind vorba de o cerere unică, sunt ”legați” și de modulul de zootehnie care a fost pus în aplicare mai târziu. Ce se întâmplă în acest caz, mai pot completa fermierii cererea dacă au închis-o deja pentru partea de vegetal? ”Sigur că da. Nu este niciun fel de problemă. De aceea fermierii sunt liberi ca în perioada de depunere a cererilor să aplice și acele formulare de modificare. Avem 3 tipuri de formulare prin care fermierii pot modifica anumite date”, a declarat într-o conferință de presă, Nicolae Horumbă, director general adjunct al APIA.

    Ce modificări pot face crescătorii în cerere unică până la 16 mai

    Crescătorii au la dispoziție 3 formulare pentru a face modificări în cererea unică, și anume M1, M2 și M3.

    Schimbarea declaraţiei în cererea unică de plată (M1)

    Prin completarea acestui formular se va modifica cantitatea de lapte livrat / vândut direct în anul de cotă 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 şi / sau a cantităţii de lapte comercializată în perioada de referinţă 01.04.2015-29.02.2016, precum şi locaţia de control în perioada de reţinere a animalelor pentru schemele cuplate de producţie.

    Nu se va permite prin intermediul formularului M1 înlocuirea unui animal cu un altul (aceasta operaţie se va realiza prin adăugarea unui document M3 şi a unui document M2).

    Termenul limită de depunere pentru modificarea cantităţii de lapte comercializate (creşterea cantităţii de lapte deja declarată, schimbarea anului de cotă de referinţă/perioadei de referinţă) este 31.05.2016 fără penalizări, modificările la cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 31.05.2016 până la data limită de depunere a cererilor de plată cu penalizări, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere pentru cantităţile de lapte suplimentate.

    Modificarea locaţiei de control poate fi notificată oricând.

    Adăugare declaraţie sector zootehnic (M2)

    Adăugarea de informaţii în cadrul declaraţiei – pentru sectorul zootehnic, prin intermediul formularului de adăugare declaraţie în cerere unică de plată (M2) se vor permite urmatoarele operaţii:

    Toate completările efectuate se vor justifica cu documente doveditoare specifice fiecărei scheme de plată.

    Prin intermediul Formularului de adaugare declaratie in cerere unica de plata (M2) nu se va permite:

    Termenul limită de depunere pentru adăugarea la declaraţia sectorului zootehnic este  31.05.2016 fără penalizări, modificările la cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 31.05.2016 până la data limită de depunere a cererilor de plată cu penalizări, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

    Retragere declaraţie sector zootehnic din cerere unică de plata (M3)

    Prin intermediul Formularului de retragere declaraţie sector zootehnic din cerere unică de plată (M3) se vor permite urmatoarele operaţii:

    Nu se va permite retragerea partială  a unuia sau a mai multor  animale pentru toate schemele daca fermierul a fost notificat cu privire la efectuarea unui control la fata locului sau a fost notificat cu privire la identificarea unei nereguli legate de cererea de plata pentru sector zoothenic.

    Cererile de plată se pot depune și după data de 16 mai, în termen de 25 de zile calendaristice, până la 10 iunie 2016 dar cu o reducere de 1 la sută pentru fiecare zi lucrătoare. Reamintim că fermierii care au zootehnie au început depunerea cererii unice cu o întârziere de aproape de 2 luni față de agricultorii care au numai cultură mare pentru care cererile au putut fi depuse începând cu 1 martie 2016.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Fermierul Gheorghe Holom: Semănăm porumbul a doua oară. Prima dată ni l-au distrus mistreții Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Revoluție în zootehnia românească: Bălțata Românească cu producție de 40 de litri de lapte pe zi