• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vot BLOCAT pe MOȚIUNE! Parlamentarii AU CHIULIT!

    agrointeligenta.ro -

    Parlamentarii ar fi trebuit să dea astăzi un verdict cu privire la situația din agricultură. O situație creionată în textul moțiunii simple ”Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă” semnată și depusă în Camera Deputaților de către 84 de aleși PSD și ALDE. 

    Textul moțiunii simple pe Agricultură a fost dezbătut ieri, iar astăzi deputații erau așteptați la votul final. Se pare, însă, că situația agriculturii românești nu îi preocupă prea mult pe aleșii aflați în campanie electorală care astăzi nu au făcut act de prezență în Parlament. Din lipsă de cvorum, ședința nu s-a mai ținut, așa că moțiunea pe Agricultură a rămas blocată până când deputații se vor întoarce la programul normal de lucru, ceea ce s-ar putea întâmpla abia după alegerile locale din 5 iunie.

    Se pare că liberalii sunt cei care au blocat votul de astăzi, iar deputatul Remus Cernea le-a bătut obrazul acestora că nu sunt prezenți în sală pentru votul final al moțiunii. ”Astăzi dacă și colegii noștri liberali ar fi în sală am avea șansa să avem cvorum de vot final. Atunci când nu am avut cvorum de vot final a fost deplorabil și a fost o dovadă că responsabilitatea noastră de deputați nu este asumată de o majoritate pentru a vota legile necesare din acest plen. De aceea îi invit pe colegii liberali să dea dovadă de respect și să vină în sală ca să avem cvorum de vot final. Dacă este deliberat în absența lor atunci acest lucru este unul care trebuie criticat, deplorabil. Dacă cvorumul nu este atins din alte motive atunci este o altă discuție”, a declarat Remus Cernea.

    O ultimă ”tentativă” de a salva votul de astăzi a venit din partea liderului PSD, Florin Pâslarucare a cerut, pe procedură, o pauză de consultări, timp în care să fie util deputaților care erau în Parlament dar nu ajunseseră la ședința de plen.

    Ulterior, s-a făcut apel nominal pentru prezență, dar tot nu a fost întrunit cvorum doar 170 de parlamentari fiind în sală.

    „Nu există cvorum pentru desfășurarea ședinței. Trebuie să închid ședința de azi”, a anunțat președintele Valeriu Zgonea.

    Liberalii au blocat votul

    Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat astăzi că moţiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Agriculturii este ”de prost gust”, afirmând că PNL se va abţine de la vot şi că moţiunile simple depuse de PSD sunt „paşi care se vor finaliza cu moţiune de cenzură”.

    ”Avem o moţiune pe agricultură care va fi dezbătută astăzi şi care după părerea mea este de prost gust, nu pentru că iniţiatorii sunt aceiaşi care practică un discurs dublu de dimineaţă, la prânz şi seara, ci pentru (…) că de exemplu în acest text al moţiunii cuvântul director este folosit de vreo 27 de ori, spre deosebire de cuvântul fermier care este folosit doar de vreo 5 ori. Ca să vedeţi interesul PSD pentru structura dministartivă din minister nu pentru soarta fermierilor din România”, a afirmat copreşedintele PNL la Parlament.

    Copreşedintele PNL a anunţat că liberalii se abţin de la vot. „Eu cred că nu va avea susţinere moţiunea simplă pe agricultură. Opţiunea mea ar fi să ne abţinem de la vot (…)”, a precizat Alina Gorghiu, care nici nu a fost prezentă ulterior la apelul nominal din Plen.

    Ea a mai spus că este o ”obrăznicie fără margini” ca al doilea semnatar pe lista de susţinere a moţiunii să fie Daniel Constantin, ”cel care a îmbătrânit degeaba pe la minister şi nu a fost în stare să îşi facă temele, dar pune totul în cârca unui ministru care este de 6 luni, la conducerea Ministerului Agriculturii”.

     

     

     


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș

    Ultimele știri

    Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE