Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

MITĂ pentru ca subvenția să intre MAI REPEDE în cont!

Disperarea fermierilor atinge uneori cote alarmante atunci când vine vorba despre plata subvențiilor. Este și cazul unor crescători de animale din Bistriţa-Năsăud care au mituit o șefă de la APIA tocmai pentru a le primi și soluționa cu celeritate cererile pentru subvenții. 

Şefa Serviciului Măsuri Specifice din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Cătălina Găncean, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud pentru luare de mită, iar patru fermieri pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat al parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud,  în cursul anului 2014, Cătălina Găncean a primit bani și produse alimentare, în 10 rânduri, de la opt persoane, pentru primirea și soluționarea cu celeritate a unor cereri pentru acordarea de subvenții pentru deținătorii de animale.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Virginia Suciu, Simona Maria Pop, Todor Nati şi Kadar Ştefan, toţi crescători de animale, pentru comiterea unor infracțiuni de dare de mită.  Ei sunt cei care i-au dat Cătălinei Găncean bani și produse alimentare, pentru depunerea și soluționarea cu celeritate a unor cereri pentru acordarea de subvenții.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu