• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cooperativele nou înființate vor fi scutite de impozitul pe profit timp de cinci ani!

    Gabriela Gimbășanu -

    Facilități fiscale pentru cooperativele agricole – scopul noii Legi a cooperativelor care dorește să îi sprijine pe fermieri să se asocieze, să producă și să vândă la comun, să acceseze fondurile europene dedicate acestor forme de organizare. Potrivit declarațiilor făcute de către deputatul Nini Săpunaru, președintele Comisiei pentru agricultură, actul normativ va crea cadrul legal ca noile cooperative să fie scutite de impozitul pe profit în primii 5 ani de activitate. 

    Legea cooperativelor nu făcea parte din lista de revendicări transmisă de organizatorii protestului fermierilor care a avut loc astăzi în Capitală, dar, totuși, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, a ținută să le spună protestatarilor că înainte să se înfățișeze în fața lor, în Parlament s-a lucrat modificarea Legii cooperativelor.

    Nini Sapunaru

    ”Toți membrii (Comisiei pentru agricultură – n.r.) eram astăzi adunați să discutăm modificări la Legea cooperației. Vă anunțăm că avem de gând să scutim de impozit pe profit, asta e propunerea noastră, să scutim de impozitul pe profit în primii cinci ani cooperativele care se înființează. De asemenea, domnul ministru (Achim Irimescu – n.r) ne-a anunțat că la negocierile cu cei de la Comisia Europeană există posibilitatea să intensificăm sprijinul financiar pe proiecte europene pentru cooperative, să ne ducem până la 80-90%. Cred că asta ar fi un ajutor, combinat cu legea nr. 321/2009 (privind comercializarea produselor alimentare – n.r). (…) Vă așteptăm mâine (08 iunie – n.r) după Plen, să discutăm legea cooperației. Îi rog pe reprezentanții dvs. să vină să discutăm”, a declarat Nini Săpunaru, președintele Comisiei de Agricultură, din Camera Deputaților, în fața fermierilor strânși în Parcul Izvor, pentru a protesta împotriva celor pe care îi consideră responsabili de greutățile pe care le întâmpină în activitatea lor de zi cu zi.

    Legea supermarketurilor, transformată în Legea fermierilor

    În ceea ce privește poate una dintre cele mai arzătoare probleme ale fermierilor, cea referitoare la modificările aduse la Legea 321/2009, așa numita Lege a supermarket-urilor, Nini Săpunaru i-a asigurat pe producători că toți membrii comisiei au votat legea și a subliniat încă odată că modificările au fost făcute în acord cu reprezentanții fermierilor care, săptămână de săptămână, au fost prezenți la lucrările Comisie de Agricultură.

    Vă mai spun doar atât, toți cei care suntem aici de față, toți cei din Comisia de Agricultură am votat Legea 321/2009. Legea 321/2009 așa cum este ea în forma prezentată nu mai seamănă cu nici o propunere legislativă inițială, ea este de fapt proiectul dumneavoastră. Domnul Baciu, domnul Emil Dumitru, domnul Vlad, domnul Nechifor au participat la această lege împreună cu noi și amendamentele de acolo sunt făcute împreună cu dânșii. Este legea dvs. nu este neapărat legea noastră”, a mai spus Nini Săpunaru.

    Se va schimba și Legea vânzării terenurilor agricole

    Discursul liderului PNL nu se putea încheia fără a le promite fermierilor că legea care reglementează vânzarea terenurilor agricole din România va fi modificată în conformitate cu propunerile reprezentanților lor.

    ”Vă anunț că avem în pregătire un proiect care este al dl. Munteanu, care este acum în Senat și este posibil să vină înapoi la noi, un proiect care poate să reglementeze și va încerca să reglementeze în această lună, acest regim al vânzării terenurilor. La fel această lege o vom discuta împreună cu dvs. pentru a avea acordul dvs. să ne ducem cu ea în Parlament. Nu suntem dușmanii dvs. toate lucrările din Comisia de Agricultură s-au făcut împreună cu reprezentanții dvs. și în ultimiile șase luni nu a ieșit nimic fără să ne consultăm cu reprezentanții dvs.”, a adăugat președintele Comisie de Agricultură din Camera Deputaților.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd