• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • REPLICA crescătorilor de animale pentru MINISTRUL IRIMESCU! ”Suntem OAMENI DE CUVÂNT care nu acceptă să stea cu mâna întinsă către MADR”

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii reacționează la cele mai noi declarații ale ministrului agriculturii Achim Irimescu. Invitat în emisiunea ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV, Irimescu a declarat în direct că ”UN FERMIER ADEVĂRAT NU ESTE NEAPĂRAT ÎN AŞTEPTAREA ACESTOR BANI”, referindu-se la subvențiile agricole din care, în cazul crescătorilor de animale, APIA nu a achitat încă nici un leu până la acest moment!

    Reacţia fermierilor, mai exact a membrilor Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România nu a întârziat să apară. Iată comunicarea integrală a fermierilor reprezentanți de această asociație prezidată de Dr. Mary-Eugenia Pană:

    ”Un fermier adevărat își face un plan de afaceri pe care trebuie să îl respecte, domnule ministru.

    Şi respectă legea (chiar dacă este plină de sancţiuni şi termene unilaterale): obligațiile de plată către stat in fiecare lună, inclusiv impozitul pe subvenția pe care nu a primit-o, creditele la termen, hrana şi bunăstarea animalelor…mai au şi familii care ii trag de mânecă…care nu pot fi hrănite cu declaraţii de presă!

    Fermierii au primit bani în avans, băncile fac presiuni pe micii fermieri crescători de bovine şi porci să returneze împrumuturile. Cine plăteşte dobânzile? Fermierii nu au altă sursă de câştig decât rodul muncii lor, într-o piaţă derizorie a laptelui şi a cărnii. Cine plăteşte ipotecile??

    Crescătorii de animale din România sunt fermieri adevăraţi, domnule ministru, OAMENI DE CUVÂNT, care îşi revendică drepturile şi nu acceptă să stea cu mâna întinsă către MADR.

    În martie, cu ocazia evenimentului PRIA AGRICULTURE, promiteaţi finalizarea plăţilor până în 25 mai!?

    În 23 mai, conducerea APIA declara că plăţile vor fi finalizate în 15 iunie: « Agenția de Plăți și Intervenție pentru agricultură (APIA) face zilnic plăți la foc continuu iar directorul instituției le promite fermierilor că până la data de 15 iunie 2016 toți banii vor ajunge în conturi. Următorii pe listă sunt crescătorii de animale care așteaptă termenul de 25 mai, dată anunțată și asumată atât de ministrul agriculturii, Achim Irimescu, cât și de directorul APIA, Florin Faur. »!?

    Ieri, fermierii au aflat că modulul de plăți pentru animale al APIA nu este încă implementat, deci nici nu există în momentul de față un termen realist în care fermierii își vor primi banii!

    Cine va plăti pentru neorganizarea MADR în vederea accesării/implementării softului?

    Tot ieri aţi intărit promisiunea făcută in 7 iunie in faţa crescătorilor de animale că plăţile vor fi finalizate în data de 30 iunie… după ce fermierii au primit vestea derogării dată de Comisarul european Phil Hogan, veste care a adâncit temerile fermierilor că plăţile vor fi relaxate până în 15 octombrie.

    Din teama de penalizare a României, care poate induce un cutremur al funcţiilor mai mare ca o moţiune de cenzură, cineva poate a înduioşat Comisarul european să dea o derogare…în detrimentul fermierilor!

    Înţelegem că plăţile pentru Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) vor demara vineri 17 iunie şi Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) săptămâna viitoare – declaraţie făcută astăzi.

    Cu procedura greoaie pentru efectuarea plăţilor, cum credeţi că acestea se pot finaliza în 30 iunie?

    De ce nu există o poziţie clară a APIA şi AFIR, a Ministerul Finanţelor Publice – în acest sens?

    Membrii Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România vă atrag atenţia asupra unui punct din declaraţia Comisarului European: ”Derogarea nu trebuie să fie folosită ca o scuză pentru a încetini procesul de plată a subvențiilor și fac un apel către agențiile de plăți să prioritizeze autorizarea tuturor schemelor, maximizând nivelul de achitare a sumelor până la 30 iunie”.

    Nici scuzele şi nici demisia nu pot spăla ruşinea de a duce fermierii români în faliment, domnule ministru!

    Asociaţia noastră promite va demara acţiuni de informare asupra situaţiei fermierilor români către toate organismele asociative europene şi către europarlamentarii români de la Bruxelles.

    Vom solicita prin Federaţia PRO AGRO în care suntem membrii o scrisoare deschisă către Comisarului European pentru renunţarea la derogare şi penalizarea României – pentru că merită, atâta timp cât guvernul nu face nimic pentru fermieri, pentru deblocarea acestei situaţii fără precedent.

    A.C.E.B.O.P.R. a transmis astăzi către MADR prin adresa nr. 49/14.06.2016 un set de întrebări pentru experţii acestei instituţii cu scopul clarificării situaţiei fără precedent a fermierilor, la care se solicită răspuns urgent”


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului