• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo pe două săptămâni. Care sunt zonele unde va mai ploua?

    Roxana Dobre -

    Cu temperaturi și de 38 de grade, alternând cu ploi torențiale, culturile încep deja să fie afectate iar fermierii se gândesc cu groază la perioada de vară ce va urma! Iată ce prognozează meteorologii până pe 10 iulie!

    BANAT

    Din 29 iunie, valorile termice vor creşte treptat, iar media maximelor va atinge 33 de grade pe 6 – 7 iulie, caracterizând o vreme călduroasă, izolat caniculară.

    Averse locale se vor semnala pe 1 și 2 iulie și după data de 7  iulie.

    CRIŞANA

    Maximele termice vor creşte spre medii de 31…32 de grade.

    Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 16 şi 18 grade, exceptând nopţile din 29 – 30 iunie când vor fi uşor mai scăzute, media regională a acestora fiind de 14 grade. Probabilitatea pentru averse locale va fi ridicată și în zilele de 1 și 2 iulie și după data de 7 iulie.

    TRANSILVANIA

    După 29 iunie, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor ajunge la o medie în jurul valorii de 30 grade, în 6 şi 7 iulie.

    Temperaturile minime vor avea o medie regională de 15 grade, cu valori mai coborâte în nopțile din 29 și 30 iunie, când în depresiuni se vor înregistra minime în jurul valorii de 10 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele două zile ale intervalului, când vor fi averse importante cantitativ. Probabilitatea pentru averse locale va fi ridicată și în perioada 1 – 3 iulie și după data de 7 iulie.

    MARAMUREŞ

    Vremea se va răci la începutul intervalului, astfel în data de 28 iunie, se vor înregistra temperaturi maxime sub mediile multianuale, respectiv o medie de numai 22…23 de grade. Și temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie regională de 18 grade, spre 13…14 grade în nopțile din 29 și 30 iunie.

    La sfârșit de iunie și în prima decadă a lunii iulie, media valorilor maxime va fi cuprinsă între 29…31 de grade, iar a celor minime va fi de 15…16 grade. Intervalul va debuta cu o vreme instabilă, astfel că pe arii extinse vor fi averse, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. Ploi sunt așteptate și în restul intervalului, dar mai ales în perioada 1 – 3 iulie și după data de 7 iulie.

    MOLDOVA

    Vremea se va menține călduroasă în prima zi a intervalului, când media valorilor maxime va fi de 32 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 19 grade. În 29 iunie, temperatura va scădea și se vor înregistra medii ale valorilor diurne în jur de 26 de grade și minime, în medie, de 16 grade.

    Ulterior vremea va redeveni călduroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 30…32 de grade și de 17…18 grade a celor minime. Instabilitatea atmosferică va fi în creștere la începutul intervalului, vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile pe arii restrânse și în restul perioadei, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 2…4 iulie.

    DOBROGEA

    În primele zile temperaturile maxime vor scădea ușor şi vor ajunge pe 29 iunie la o medie în jurul valorii de 28 de grade. Ulterior maximele termice vor creşte, spre medii de 30 de grade, valori care se vor menţine până la sfârşitul intervalului și vor caracteriza o vreme călduroasă.

    Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative și se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Averse locale se vor semnala în 29 iunie și în jurul datei de 2 iulie. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.

    MUNTENIA

    În 29 iunie, temperaturile maxime vor fi mai scăzute și se vor situa în jurul valorii de 28 de grade. Ulterior, vremea va redeveni călduroasă, izolat caniculară la câmpie, media regională a valorilor diurne urmând a fi de 32…34 de grade. Minimele termice nu vor avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, astfel că media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade.

    Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile, pe arii restrânse, cu o probabilitate mai ridicată în 2 și 3 iulie.

    OLTENIA

    Pe fondul accentuării instabilității atmosferice, temperatura va fi în scădere ușoară, astfel în ziua de 29 iunie, media valorilor diurne va fi de 27…28 de grade. După această dată se va încălzi, iar media maximelor va atinge 32…33 de grade, caracterizând o vreme călduroasă, izolat caniculară la câmpie.

    Temperaturile minime vor avea o medie regională de 17…19 grade, cu valori mai scăzute în 29 și 30 iunie, când media acestora va fi de 15…16 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele două zile ale intervalului, când vor fi averse, posibil importante cantitativ. Averse locale se vor semnala și în jurul datei de 2 iulie, iar în restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

    LA MUNTE

    Vremea se va răci ușor în primele zile ale intervalului, când media valorilor diurne va ajunge până în jur de 16 grade, iar a celor minime va fi de 9…10 grade. După 29 iunie, temperatura va fi în creștere, astfel că vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă; media maximelor va fi de 20…22 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 12 grade.

    Intervalul va debuta cu o vreme instabilă, astfel că, pe arii extinse vor fi averse, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. Averse locale, mai ales în timpul după-amiezelor, sunt așteptate și în restul intervalului, dar mai ales în perioada 1 – 3 iulie și după data de 7 iulie.

    Foto: Facebook.com/Severe Weather Romania – Lucian Sebastian


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vânt puternic. Județele unde rafalele pot depăși 90 km/h Alertă de ploi de la ANM. Cantitățile de apă pot atinge 40 l/mp Indicele de împrimăvărare și rezerva de apă din sol la acest moment

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii