• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermier cu ZERO lei încasați din SUBVENȚIE: VOI trăiți ca BOIERII, NOI trăim ca SCLAVII!

    Roxana Dobre -

    Fermierii au ajuns la capătul puterilor! Spun că de când se știu nu am mai trăit un an ca acesta, fără banii din subvenții și cu promisiuni nerespectate. Nu mai cred în comunicate oficiale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), nu mai cred în promisiunile venite de la Ministerul Agriculturii!

    Este cod roșu în agricultură. Fermierii trăiesc vremuri extrem de grele și nu pierd ocazia niciodată să își verse of-urile pe unde pot.

    Un crescător de oi din Bacău spune că seceta de anul trecut și întârzierile de la APIA ”l-au costat” 300 de oi pe care le-a pierdut în iarnă din cauza lipsei banilor pentru furaje. ”FAC APEL CĂTRE domnul ministru ACHIM IRIMESCU! Domnule ministru, sunt un fermier din zona Bacăului care am intrat în iarnă cu 1000 de ovine și am ieșit cu 700 de ovine din cauza secetei de anul trecut și din cauza faptului că nu am mai avut bani să le cumpăr furaje, drept urmare mi-au murit aproape 300 de ovine. Vă rog să îmi spuneți cât vă mai bateți joc de noi, ASOCIAȚIILE care normal ar trebui să sustineți fermierii ce faceți pentru noi, în afară de a ne percepe taxe, ce se întamplă cu țara noastră domnilor????Kilogramul la miel în viu este bătaie de joc, 5 lei kg în viu, brânza 10 lei kg, lâna 0 lei!!!! Se îmbogățesc arabii și samsarii pe spinarea noastră domnilor!!! Ce faceți cu noi!???? Subvențiile nici acum nu ne-ați băgat măcar 1 RON. Cât ne mai păcăliți??? Nu se mai poate!!! Să vă fie rușine, voi trăiți ca boierii și noi ca sclavii!!!”, este mesajul impresionant al fermierului, postat pe o rețea de socializare.

    Untitled

    APIA ar debloca săptămâna aceasta Ajutorul Național Tranzitoriu pentru ovine

    Crescătorii de animale, excepție făcând cei care au vaci de lapte, nu au primit niciun leu până acum de la APIA. Deși inițial termenul fixat pe ei era cel de 25 mai acesta s-a prelungit nejustificat de mult iar acum la peste o lună distanță APIA vrea să treacă și la plata acestei categorii de fermieri. ”Săptămâna aceasta se intenționează să se dea drumul la Ajutorul Național Tranzitoriu pentru bovine și ovine. Cel mai probabil până vineri se vor face autorizări la plată iar fermierii își vor primi banii de săptămâna viitoare”, ne-au declarat specialiști ai APIA.

    Sursele Agrointeligența din APIA Central, dar și liderii din sectorul oieritului ne-au spus că subvenția pe cap de ovină, adică sumele ce vor fi virate fermierilor vor fi de 23,9 lei pe cap de ovină ca Ajutor Național Tranzitoriu (ANTZ) și echivalentul în lei a 4,8 euro pe cap de ovină eligibilă ca Sprijin Cuplat în Zootehnie (SCZ). 

    Informația a fost până acum confirmată pentru Agrointeligența de către Nicolae Cioranu, președintele Federației Romovis, organizație care a avut ieri un reprezentant ce s-a deplasat la București tocmai pentru a afla ”de la sursă” cuantumul plăților pe cap de ovină.

    Acestea sumele de care știm și noi acest moment, dar pe cale oficială încă nu am primit nicio informare. Eu aș spune că acestea sunt sumele ce vor rămâne finale pentru plată dacă s-a emis Hotărârea de Guvern. Poate să mai fie o eroare minoră la calcul la cifrele vehiculate, să zicem că în loc de 4,8 euro la SCZ să se rotunjească. Cu toate acestea, eu zic că nu mai are ce să se modifice și, din ce știu, s-a demarat și procedura de plată”, a declarat pentru Agrointeligența Nicolae Cioranu.

    Foto: gmoawareness.files.wordpress.com


    Te-ar mai putea interesa

    Micul fermier care a inventat o mașină de însămânțat: ”Prețurile mai mici mi-au adus mulți clienți” Fermier amendat după ce și-a fertilizat terenurile cu gunoi de grajd și a creat ”disconfort olfactiv” Casa Verde 2024 – buget record pentru instalarea panourilor solare

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte