• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Jurizare pe tabletă pentru vinurile înscrise în Concursul ”Strugurele de Aur”

  agrointeligenta.ro -

  Concursul de vinuri ”Strugurele de Aur”, ediția a X-a, a început astăzi, 5 septembrie, la Alba Iulia. Un număr de 39 de producători din România, dar și din afară, și-au înscris nu mai puțin de 197 de vinuri, competiția fiind una foarte strânsă în contextul în care, în ultimii ani, calitatea vinurilor produse la noi în țară a crescut foarte mult și fiecare recunoaștere la concursurile de specialitate cântărește greu în promovarea și prestigiul podgoriilor.

  ”De zece ani încoace organizăm concursul de vinuri. Anul acesta, în premieră, este un concurs internațional pentru că dintre probele pe care le-am recepționat sunt înscrise în concurs și probe din străinătate. Față de anul trecut, numărul de probe a crescut considerabil – avem înscriși 39 de producători, iar numărul de probe a ajuns la 197. Suntem bucuroși să avem participare internațională, dar mai ales că mici producători locali s-au înscris în concurs și avem, cu sprijinul Țării Vinului, 11 astfel de mici producători locali în concurs și pe care dorim să îi încurajăm. Acesta este și scopul concursului – de a promova vinurile românești, de a promova zona producătoare de vinuri, de a educa consumatorul în scopul cunoașterii acestui produs nobil și tradițional”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Diana Pavelescu, secretar general al Asociației Degustătorilor Autorizați din România – ADAR. La conferința de presă au mai luat parte și Emil Dumitru, director al Organizației Naționale Interprofesionale a Vinului (ONIV), și Florin Roman, vicepreședinte Consiliul Județean Alba.

  Conferinta de presa Strugurele de Aur

  Diana Pavelescu a precizat că vinurile străine înscrise în premieră la ”Strugurele de Aur” sunt din Italia, fiind vorba despre producători și etichete care vor să intre pe piața din România sau să își câștige noi clienți aici.

  Modul în care se desfășoară concursul de vinuri de la Alba Iulia este asemănător cu cel din anii precedenți. Competiția are trei secțiuni: vinuri liniștite, vinuri efervescente și vinuri de vinotecă. La rândul lor, vinurile liniștite sunt împărțite în vinuri albe, rose, roșii, precum și în funcție de conținutul de zahăr – seci, demiseci, demidulci și dulci.

  jurizare vinuri 2016

  Probele au fost secretizate și codificate cu câteva zile înainte de începerea concursului, iar sistemul de notare este cel practicat de Organizația Internațională a Vinului cu puncte de la 0 la 100, numărul medaliilor neputând să depășească 40% din numărul de probe înscrise.

  Jurizarea acestui concurs de face electronic, pe tablete. Juriul este alcătuit din colegi profesioniști ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, colegi care participă în jurii la concursuri internaționale. Toate probele, adică punctarea lor, se centralizează pe un server, probele sunt secrete și nici unul dintre jurați nu cunoaște proveniența lor. Ce vom obține la final, rezultatele jurizării vor fi anunțate miercuri”, a mai spus Diana Pavelescu.

  jurizare pe tableta r

  Pe toată durata concursului, degustările sunt deschise pentru a se observa modalitatea de evalare și corectitudinea acesteia. La ediția din acest an, comisiile de jurizare sunt compuse din: Petre Badea, Mihai Baniță, Cristian Tudor, Florin Dănoaie, Rodica Părău, Georgel Costache, Delia Stătescu, Dorel Popa, Fernando Mihăilescu, Sorin Burnete, Marius Vasiu, Diana Pavelescu, Adriana Nămoloșanu, Elena Heroiu și Dorin Heroiu.

  Concursul de vinuri se desfășoară în avanpremiera Festivalului Național de Folclor ”Strugurele de Aur” și înaintea celui mai important eveniment din calendarul viticol – culesul viilor. Competiția de vinuri este organizată de Asociația Degustătorilor Autorizați din România, Organizația Națională Interprofesională a Vinului și Consiliul Județean Alba.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Lista raselor pentru care crescătorii de animale pot folosi logotipul „100% rasă autohtonă”! Azot şi patru biostimulatori într-un singur produs de excepție: Nutrino Pro de la Agro-Est Muntenia! Recomandările FMC pentru perioadele de stres termic și hidric ale culturilor de cereale păioase

  Ultimele știri

  Ministrul Oros, discuții cu fermierii: Automate de lapte pentru fermele cu până la 20 de vaci! Subvenții APIA 2020: Fermierii care au dreptul să încaseze plata pe hectar! O mare fermă din România a câştigat procesul cu ANAF după 4 ani prin tribunale!

  Căutare în articole