• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APIA a început plățile pe Agromediu. 23.280 de fermieri autorizați de vineri, 2 septembrie

    Roxana Dobre -

    Anunț al APIA pentru fermieri! De vineri, 2 septembrie, agenția de plăți a deblocat o schemă extrem de așteptată de producătorii agricoli. Este vorba despre Măsura 10, Agromediu pentru care APIA a autorizat deja la plată 23.280 de fermieri. 

    Directorul general adjunct la APIA, Adrian Pintea, a declarat astăzi că agenția de plăți a autorizat primele dosare pentru pachetele de Agromediu, măsuri ce se plătesc din bugetul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

    Avem un număr total autorizat la plată pe Agromediu de 23.280 de fermieri.  Suma autorizată este de 16.653.272,59 euro, adică 74.653.272,59 de lei. În aceste zile ne concentrăm pe finalizarea plățile pe Agromediu iar numărul total de solicitări este de circa 60.000 de fermieri. De precizat că pentru aceste plăți fermierii au de așteptat în jur de 10 zile până când intră efectiv banii în conturi deoarece noi facem solicitare de fonduri la AFIR iar ei ne plătesc, acești bani provenind din bugetul FEADER. Plățile merg foarte bine și avem deja aproximativ 5.000 de fermieri pe zi autorizați la nivel de țară”, a explicat Adrian Pintea.

    Vă reamintim că la Agromediu, APIA a făcut plăți în avans în luna noiembrie a anului trecut, în valoare de 15,5 milioane de euro. 

    Iată ce sume încasează fermierii care au semnat angajamente pe agromediu pentru campania 2015:

    Pachetul 1 – Pajişti cu înaltă valoare naturală – 124 euro/ha;

    Pachetul 2 – Practici agricole tradiţionale – 58 euro/ha

    Pachetul 3 – Pajişti importante pentru păsări – 209 euro/ha;

    Pachetul 4 – Culturi verzi– 130 euro/ha;

    Pachetul 5 – Agricultura ecologică – 393 euro/ha;

    Pachetul 6 – Pajişti importante pentru fluturi (Maculinea sp.) – 240 euro/ha;

    Pachetul 7 – Terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roșu- 160 euro/ha.

    Sumele încasate pentru campania 2015 sunt valabile pentru vechea Măsura 214—Plăţi de Agro-mediu care se referă strict la angajamentele aflate în desfăşurare din PNDR 2007—2013. Pentru anul 2016, vechea măsură 214 a devenit măsura 10, care a suferit modificări atât la sumele plătite cât și la condițiile de acordare a pachetelor.

    Iată care sunt sumele valabile pentru acest an:

    Pachetul 1 -pajişti cu înaltă valoare naturală –93 euro/ha/an

    Pachetul 2 -practici agricole tradiţionale (poate fi aplicat doar adiţional, în combinaţie cu Pachetul 1) Varianta 2.1-lucrări manuale pe pajişti permanente utilizate ca fâneţe (variantă nouă) –100 euro/ha/an Varianta 2.2-lucrări cu utilaje uşoare pe pajişti permanente utilizate ca fâneţe(varianta nouă)–21 euro/ha/an.

    Pachetul 3 –pajişti importante pentru păsări: Varianta 3.1 – crex crex –261 euro/ha/an Varianta 3.2 –Lanius minor şi Falco vespertinus –159 euro/ha/an

    Pachetul 4 –Culturi verzi–128 Euro/ha/an;

    Pachetul 5 –Adaptarea la efectele schimbărilor climatice (pachet nou) –125 euro/ha/an

    Pachetul 6 –pajişti importante pentru fluturi (Maculinea sp.) – 282 euro/ha/an

    Pachetul 7 –terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roşu –250 euro/ha/an

    Pachetul 8 – creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon. 


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina – suspect într-un caz de corupție cu terenuri agricole Ce așteptări au fermierii de la viitorii europarlamentari. Manifestul în 7 puncte al Copa-Cogeca O mare fabrică românească de pâine a fost cumpărată de străini