• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EXCLUSIV! APIA plătește astăzi 59 de milioane de euro crescătorilor de animale care beneficiază de Măsura 215

    Gabriela Gimbășanu -

    Banii de la APIA ajung la fermieri! Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a declarat astăzi pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că agenția de plăți va face transferul a 59 milioane de euro, reprezentând sumele solicitate de crescătorii de porcine și păsări aferente clauzei de revizuire a măsuri 215 ”Plăţi în favoarea bunăstării animalelor”, pachetul a porcine și pachetul b păsări! Sumele sunt virate pentru angajamentele aflate în derulare și pentru care au existat ajustări sau amendări ale standardelor obligatorii relevante sau a cerințelor stabilite conform articolului 5 şi anexei II al Regulamentului (CE) nr.73/2009!

    Informația a fost furnizată în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro de către directorul general al APIA, Adrian Pintea care pregătește toate demersurile necesare în așa fel încât cele 59 de milioane de euro să ajungă cât mai repede la beneficiarii clauzei de revizuire.

    Astăzi (3 octombrie – n.r) o să plătim clauza de revizuire aferentă măsurii 215 ”Plăţi în favoarea bunăstării animalelor”, pachetul a) porcine și pachetul b) păsări. Sunt 59 de milioane de euro pentru care astăzi se face transferul. De asemenea, suntem pe ultima sută de metri și cu stabilirea cuantumului pentru avansul din campania 2016. Momentan nu știm sumele dar vă asigur că în acest an cuantumul oferit pe hectar o să fie unul consistent”, ne-a declarat Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură.

    Vă reamintim că, beneficiarii plăţilor pe schemele de bunăstare, porcine şi păsări, aflaţi sub angajament în derulare au putut depune cererile aferente clauzei de revizuire pentru anii 2015 și 2016, până la data de 15 iulie, fără aplicarea penalizărilor de întârziere. Cererea de accesare a clauzei de revizuire a fost depusă pentru angajamentele aflate în derulare, separat pe fiecare sesiune de depunere, pentru activitatea desfăşurată până la 31 decembrie 2015. De asemenea, cererea de plată pentru anul 2016 a fost depusă pentru angajamentele aflate în derulare, în aceeaşi perioadă, cumulând toate sesiunile de depunere, pentru activitatea estimată 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2016.

    Cererile de plată şi clauzele de revizuire care au fost depuse după data-limită, de 15 iunie, au fost primite într-un interval de 25 de zile calendaristice cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care ar fi avut dreptul beneficiarul în cazul în care cererea ar fi fost depusă până la termenul stabilit.

    Ce reprezintă clauza de revizuire?

    O clauză de revizuire este necesară pentru angajamentele privind bunăstarea animalelor pentru a asigura ajustarea acestora în cazul amendării standardelor obligatorii relevante sau a cerinţelor, stabilite conform articolului 5 şi anexei II al Regulamentului (CE) nr.73/2009 de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune si de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori, de modificare a Regulamentelor (CE) 1290/2005, (CE) nr. 247/2006, (CE) nr. 378/2007 şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1782/2003.

    Dacă o asemenea ajustare a legislaţiei naţionale sau comunitare nu este acceptată de către beneficiar, angajamentul va fi anulat însă nu se va cere rambursarea plaţilor efectuate până la acea dată respectând astfel perioada în care angajamentul a fost în vigoare.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale