• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Bursa pomilor fructiferi: Ce preț au puieții la pepinierele private și cele de stat aparținând institutelor de cercetare pomicolă

  Roxana Dobre -

  Toamna este cu siguranță anotimpul cel mai bun pentru a face plantări deoarece pomii fructiferi au destulă umiditate pe timpul iernii. În primăvară se verifică dacă aceștia sau prins și se înlocuiesc golurile rămase în cazul în care pomii s-au uscat. 

  Pentru alegerea materialului săditor este important să consultați un specialist dacă dezvoltați o livadă mai mare sau să fiți atenți de unde cumpărați pentru că de multe ori, dacă nu achiziționați pomii din pepiniere autorizate, vă puteți trezi peste 4-5 ani fie că pomul nu fructifică, fie că nu este soiul pe care îl credeați.

  La fel de important este să țineți cont și de soiurile care au nevoie de polenizatori, cum ar fi cireșul sau prunul. În cazul cireșului, orice soi ați alege ideal este să adăugați și soiul Stella care este un bun polenizator pentru toate celelalte soiuri. Pe același principiu și în cazul prunului este indicat să adăugați soiul Anna Spath.

  În această perioadă și pepinierele de pomi fructiferi se întrec în oferte și aplică reduceri. Agrointeligența – www.agrointel.ro vă prezintă șase dintre ofertele unor pepiniere și institute de cercetare de la noi din țară. De specificat că prețurile suferă modificări în general când comanda de pomi fructiferi ”sare” de 1000 de bucăți. Când faceți comanda nu ezitați să puneți toate întrebările legate de recomandările privind plantările soiurilor respective, îngrijire și tăieri și în funcție de zona geografică de unde aparțineți.

  Pepiniera Roman Afumați

  Pepiniera este înființată încă din anul 1999 și produce pomi fructiferi, viţă de vie, arbuşti fructiferi, plante dendrologice. În plus, specialiștii din cadrul pepinierei oferă consultanță privind înfiinţarea plantaţiilor pomicole, întreţinere, amenajări.. Materialul săditor posedă certificat de calitate.

  Pomi Fructiferi  De la 10 lei la 20 de lei bucata
  Viță de Vie  10 lei bucata
  Arbuști Fructiferi  De la 6 la 10 lei bucata
  Goji  30 lei bucata
  Aronia 45 lei bucata
  Cătină 15 lei bucata
  Kiwi 45 lei bucata

  Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Pepiniera Roman!

  Pepiniera Szekely Aiud

  Sunt pe piață din 1993 iar din 1996 au devenit atât comercianți cât și producători. În 14 ani de experiență în domeniul pomiculturii au onorat comenzi în toată țara. Proveniența materialului săditor este din producție proprie, acesta fiind controlată și garantată de Institutul Național de Control al Semințelor și Materialului Săditor.

  Pomi Fructiferi La bucată: 9 lei; Engros: la rădăcină liberă – 8 lei
  Viță de Vie La bucată: 6 lei
  Arbuști Fructiferi Agriș – 5 lei, Alun – 5 lei, Coacăz – 5 lei, Zmeur/Mur – 5 lei
  Moșmon 10 lei

   Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Pepinierei Szekely Aiud!

  Pepiniera Botoșani

  Comercializează o gamă diversificată de pomi fructiferi (măr, păr, cireș, vișin, cais, prun, nuc etc), viță de vie și arbuști. Materialul săditor este cerificat fitosanitar și este adaptat condițiior pedoclimatice din țara noastră. Societatea  asigură transportul în toată România prin curierat, cheltuielile fiind suportate de către client. Pentru expedieri prin curierat, valoarea minimă a unei comenzi este de 100 lei.

  Pomi Fructiferi 13 lei
  Viță de Vie 10 lei
  Arbuști Fructiferi Mur fără spini– 10 lei, Zmeur – 5 lei

   Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Pepinierei Botoșani!

  Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura și Vinificație Blaj

  Staţiunea dispune de o suprafaţă totală de 895 ha, aparţinând, conform HG 517/1999, domeniului public şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul sectoruuil de cercetare ştiinţifică şi transfer a rezultatelor cercetării cu 9 profile de cercetare și sectorul de dezvoltare, cu ferme pilot, pentru verificarea rezultatelor cercetării în vederea transferului spre unităţile productive.

  O latură importantă a activităţii staţiunii a reprezentat-o şi o reprezintă în continuare, verificarea şi generalizarea rezultatelor cercetării, introducerea progresului tehnic în producţie, folosindu-se metode de difuzare şi aplicare a soluţiilor oferite de cercetare, care şi-au dovedit eficienţa.

  Pomi Fructiferi 7 lei
  Viță de Vie 6 lei/bucata (negociabil peste 5000 butasi)

  Arbori ornamentali

  15 lei

   Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Stațiunii de Cercetare Blaj!

  Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa – Bucureşti

  Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa – Bucureşti este instituţie publică care funcţionează în subordinea Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Siseşti” – forul ştiinţific naţional în domeniul agriculturii, medicinei veterinare, industriei alimentare, silviculturii şi protecţiei mediului – şi în directa coordonare a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni, Argeş.

  Staţiunea desfăşoară o gamă largă de activităţi, de la cele de cercetare şi dezvoltare la activităţi comerciale, prestări de servicii şi consultanţă.

  De asemenea, Statiunea conservă în colecţiile naţionale tezaurul genetic pentru speciile cais, piersic şi nectarin, cantonate în zona de sud a României, tezaur concretizat în peste 655 fenotipuri de cais şi 950 fenotipuri de piersic şi nectarin.

  Oferta: La achiziționarea de la 100 bucăți pomi din specia cais și prun, prețul de vânzare este de 5 lei/bucata.

  La achiziționarea de la 100-300 pomi, excepție speciiile cais și prun, prețul de vanzare este de 12,5 lei/bucata. La achiziționarea de peste 300 pomi prețul de vânzare este de 9 lei/bucata.

  Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Stațiunii de Cercetare Băneasa.

  Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Constanţa

  Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Constanţa s-a înfiinţat în anul 1977, în urma desprinderii laboratorului de pomicultură care a funcţionat în perioada 1957-1977 în cadrul Staţiunii de Cercetare şi Producţie Viti-vinicolă  Murfatlar. În prezent, stațiunea valorifică fructe produse în livezile proprii, precum piersici, nectarine, pavii, caise, cireşe, vişine. În plus, oferă material săditor pomicol din speciile: piersic, cais, prun, cireş, vişin, măr şi păr. Specialiștii stațiunii întocmesc și proiecte, schiţe, amenajare parcuri şi grădini, de înfiinţare şi exploatare de livezi, tehnologii de înfiinţare şi întreţinere livezi sau consultanţă în domeniu.

  Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Constanţa vinde pomi fructiferi din producție proprie, indiferent de specie, la prețul promoțional de 15 lei/bucata.

  Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Stațiunii de Cercetare Constanța. 

   


  Te-ar mai putea interesa

  Dr. ing. Călin Cristian, Stațiunea Didactică USV Timișoara: Anul acesta producem 40.000 de puieți! Pete pe trandafiri. Cauze, soluții Zmeura acră – cauze. Sfaturi pentru a obține o zmeură dulce și aromată

  Ultimele știri

  În Grădina Danei. Îngrijirea măslinilor. Soiuri rare de roșii Ministrul Barbu, despre programul Tomata: ”Luni-marți încep plățile” Carburantul OSCAR și ofertele adaptate fermierilor – la standul OSCAR Downstream de la MoldAgro Expo!