• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • W330 – combina de la John Deere pentru fermierii care lucrează până în 200 de hectare

    Gabriela Gimbășanu -

    Combina perfectă pentru fermele care au până în 150-200 de de hectare este promovată de dealerul IPSO în ”persoana” modelului W330 prezentat și în cadrul DEMO SHOW-ului, eveniment organizat recent în localitatea Traian din județul Neamț.

    Mașina de recoltat reprezintă o investiție pe care puține ferme și-o permit. Pe lângă culesul propriilor suprafețe, afacerea se poate transforma și în una de prestări servicii, iar combina achiziționată poate să aducă venituri suplimentare prin aceste contracte. Pentru exploatații care au până în 200 de hectare, adică ferme medii…mai mici, un model de combină recomandat de dealerul IPSO Agricultură este W330 al cărui buncăr este de 5.200 de litri.

    Puterea maximă dezvoltată de combina John Deere W330 este de 216 CP, un aspect deloc de neglijat având în vedere nevoile reale ale celor carenu lucrează suprafețe foarte mari. Un alt element important este sistemul activ de batere a spicelor, pentru recoltarea cerealelor păioase.

    dsc_0474

    W330 este o combină recomandată fermierilor care lucrează până în 150-200 de hectare. Această combină poate merge cu un header de 4,85 metri pe păioase, chiar și mai mic, dar noi îl recomandăm pe acesta pentru condițiile din România și un header de prășitoare de cinci rânduri. IPSO Agricultură lucrează cu Geringhoff de mulți ani, acest parteneriat, începând din acest an este consfințit și de John Deere. Dacă mergem pe partea de productivitate avem un sistem activ de batere a spice, ceea ce însemnă că nu aducem returul înapoi în toba principală, să o supra-aglomerăm, ci avem un sistem special dedicat pentru baterea de spice”, a declarat Cosmin Miroiu, specialist de produs- combine, din cadrul IPSO Agricultură.

    Toba combinei are un diametru de 500 mm

    Sistemul de recoltare, precum și diametrul tobei îi permite fermierului să-și strângă recolta chiar și atunci când umiditatea în bob este una destul de însemnată. Astfel că, acest sistem permite recoltatul, fie la o umiditate foarte mare, fie la un nivel de umiditate scăzut.

    Mergând pe partea de combine mici, W330 este prevăzut cu un sistem de recoltare și o tobă cu diametru de 500 mm, ceea ce înseamnă că avem o inerție foarte bună la nivelul tobei. Chiar dacă avem condiții de recoltare umede sau mai grele reușim să trecem și reușim să recoltăm în continuare fără să ajungem la înfundarea echipamentului pentru că această tobă are o inerție mare. Este o combină mică, pe cinci cai, ceea ce înseamnă că efectul de preluare și prelucrare a materialului este mult mai bun comparativ cu patru căișori așa cum ar fi în cazul altor producători”, ne-a explicat specialistul.

    Combina John Deere W330 este ușor de întreținut

    Un al avantaj al modelului W330 este că întreg sistemul a fost conceput să-i permită micului fermier să-și facă singur lucrările de mentenanță, în mod special pe acelea din perioada de recoltat, când orice minut pierdut se reflectă în valoarea profitului înregistrat.

    Pentru fermierii care au între 150 și 200 de hectare este important să cunoască ei înșiși combina, tocmai de aceea lanțul cinematic este destul de simplu de înțeles, puține curele, puține magistrale hidraulice, tocmai de aceea este foarte ușor de întreținut. Puteți singuri să va dați seama despre schema tehnică a combinei și să puteți să faceți întreținerile zilnice pe care le faceți în perioada de recoltat. Componentele pe care le folosim la fabricare sunt destul de durabile. Combina W330 este produsă de John Deere în colaborare cu fabrica Sampo din Finlanda”, a mai spus Cosmin Miroiu din cadrul IPSO Agricultură.

    Singura combină din clasa sa prevăzută cu monitor touchscreen

    Potrivit specialistului IPSO Agricultură, combina este prevăzută cu un monitor touchscreen. Este singura cabină, din clasa de combine mici care beneficiază de un monitor touchscreen color. În plus combina este prevăzută și cu sistem de aer condiționat. Toată gama de combine John Deere este prevăzută cu un monitor touchscreen și bineînțeles ecran color.

    Preț de referință pentru combina John Deere W330: 114.900 euro, fără TVA

    Conform datelor prezentate în baza de date cu prețuri de referință publicată pe site-ul AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – n.r), combina John Deere W330, cu un volum al buncărului de 5.200 litri și o putere maximă de 216 CP costă 114.900 euro, fără TVA.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile

    Ultimele știri

    APIA – anunț despre plata subvențiilor ANT în conturile fermierilor Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar