Prognoze meteoŞtiri agricole

PROGNOZA METEO. Săptămâna începe SUB SEMNUL GERULUI!

PROGNOZA METEO pentru începutul acestei săptămâni! Iarna își intră în drepturi, astfel că următoarele zile vor fi marcate de ger în cele mai multe regiuni ale țării. Vremea se va menține rece îndeosebi dimineața și noaptea, iar la munte temperaturile vor coborî chiar la minus 18 grade.

LUNI – 5 DECEMBRIE, vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, în special dimineața și noaptea, când va fi ger local în Maramureş şi în Transilvania, dar izolat şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în depresiuni şi 6 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, dar mai ales pe crestele montane, unde va spulbera zăpada deja depusă. Pe arii restrânse în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

MARȚI – 6 DECEMBRIE, temperaturile cresc uşor peste zi, dar în zori sunt temperaturi sub pragul îngheţului în toată ţara , ba chiar ger patrunzător în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde termometrele vor arăta doar -18..-16 grade. Maximele vor fi în general între 0 grade în estul Transilvaniei şi 9 grade în dealurile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara și pe parcursul nopţii în nord-est şi în centru unde pe spații mici, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali, va ninge slab. Vântul va sufla cu intensificări pe crestele montane, dar izolat şi trecător şi în rest. Mai ales dimineața, în zonele joase de relief, local va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

MIERCURI – 7 DECEMBRIE, valorile termice vor fi scădere față de intervalul precedent, cu precădere în est, în sud şi în centru, astfel că vremea va fi rece, cu maxime doar între -2 grade în nordul Moldovei şi cel mult 8 grade în Dealurile Olteniei. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în regiunile extracarpatice și la munte. Trecător va ninge slab, pe arii restrânse în Moldova, Carpații Orientali și cei Meridionali, dar posibil izolat și în dealurile sudice. Vântul va sufla cu unele intensificări, mai ales ziua, în est si in sud-est, precum și pe crestele montane. Izolat, în zonele joase de relief, va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură.

Sursa: rtv.net


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu