• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • E OFICIAL! FERMIERII au la dispoziție DOAR 3 ZILE pentru a cere ACEȘTI BANI LA APIA!

    Roxana Dobre -

    Hotărâre în vigoare! Producătorii agricoli sunt cu ochii pe conturi pentru subvențiile de la agenția de plăți dar o parte dintre ei pot să primească un nou sprijin. Este vorba despre suma de 5.448.041,5 euro care se alocă pentru producătorii de carne de porc, bani ce se asigură din Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2016.  

    Crescătorii de porci pot depune cereri după ce ieri a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea care alocă banii acestor producători. Ajutorul financiar se acordă crescătorilor de porcine, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

    -Deţin exploataţii autorizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru creşterea şi îngrăşarea porcinelor, înregistrate în Registrul national al exploatațiilor așa cum este definit la art. 1 pct. 15 din Norma sanitară veterinară pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 40/2010, cu modificările şi completările ulterioare;

    -Au livrat direct sau prin terţi şi au clasificat porci în abatoare autorizate, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 267/2004 privind instituirea Sistemului de clasificare a carcaselor de porcine, bovine şi ovine, cu modificările şi completările ulterioare, în perioada 1 septembrie 2015 -31 mai 2016.

    Suma cuvenită fiecărui producător agricol se calculează de către APIA prin împărțirea sumei prevăzute la efectivul de porci livraţi şi clasificaţi în abatoare autorizate, în perioada 1 septembrie 2015-31 mai 2016, dar nu la mai mult de 9.000 de capete, inclusiv, pe beneficiar.

    Producătorii care au livrat în perioada 1 septembrie 2015 -31 mai 2016 maximum 9.000 capete porcine, se încadrează la activitatea agricultură la scară mică, potrivit prevederilor art.1 alin.(1) lit.b) din Regulament.

    Producătorii care au livrat în perioada 1 septembrie 2015 -31 mai 2016 peste 9.000 capete porcine, se încadrează la activitatea aplicarea unor metode de producţie care nu dăunează mediului şi climei, potrivit prevederilor art.1 alin.(1) lit.d) din Regulament.

    Atenție! Pentru obţinerea ajutoarelor financiare producătorii agricoli depun cererea la centrul judeţean al APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, însoţită de documente specifice, până la data de 8 decembrie 2016, inclusiv.

    Documentele specifice care însoţesc cererea pentru acordarea ajutorului financiar sunt următoarele:

    -Copii de pe facturile şi rapoartele de clasificare, care să ateste livrarea directă sau prin terţi şi clasificarea porcilor în abatoare autorizate, în perioada 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016, pentru cazul prevăzut la art.4 alin.(2);

    -Copii de pe avizele de însoţire şi rapoartele de clasificare care să ateste sacrificarea în abatoare autorizate proprii/copii de pe facturile şi rapoartele de clasificare care să ateste livrarea directă sau prin terţi şi clasificarea porcilor în abatoare autorizate, în perioada 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016, precum și copia autorizației integrate de mediu, pentru cazul prevăzut la art.4 alin.(3).

    Pentru livrările efectuate de beneficiarii care au accesat măsura 215 – Plăţi în favoarea bunăstării animalelor – pachetul a) – Porcine din cadrul PNDR 2007-2013, rămân valabile copiile documentelor depuse odată cu deconturile justificative, aferente perioadei 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016, pentru această măsură.

    APIA va prelua datele operate şi verificate din aplicaţia electronică gestionată pentru măsura 215 – Plăţi în favoarea bunăstării animalelor-pachetul a) – Porcine din cadrul PNDR 2007-2013, referitoare la documentele beneficiarilor pentru exploataţiile cu cod ANSVSA privind efectivele livrate, şi vor fi completate cu datele din rapoartele de clasificare depuse de solicitanţi.

    Plăţile pentru ajutorul finaciar se efectuează până la data de 31 decembrie 2016!

    Atenție! APIA pune la dispoziţia solicitanţilor, prin centrele locale/județene, formularele de cereri, care se completează, se depun, se înregistrează, se verifică şi se centralizează la centrele judeţene conform procedurilor interne.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale