• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • OFICIAL: Ministrul Daea cu TREI SECRETARI DE STAT și DOI SUBSECRETARI

    Roxana Dobre -

    Hotărâre în vigoare! Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un proiect de hotărâre extrem de important pentru funcționarea Ministerului Agriculturii. Decizia va fi pusă în aplicare imediat ce o să apară publicată în Monitorul Oficial!

    Organigrama după care va funcționa conducerea Ministerului Agricuturii a fost aprobată în ședința de Guvern. Conform deciziei în vigoare ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, va fi ajutat în activitatea sa de 3 secretari de stat și 2 subsecretari de stat. 

    Șeful de la agricultură le-a transmis ieri liderilor fermierilor că începând de astăzi, MADR va avea o altă organigramă în care va fi un department și pentru Industria Alimentară.

    Momentan, pe site-ul instituției, la conducere figurează Teodor Mihalcea secretar de stat, rămas din echipa ministrului Achim Irimescu, Dumitru Daniel Botănoiu secretar de stat, numit pe 11 ianuarie, Dănuț Alexandru Potor, numit pe 11 ianuarie, Lucian Dumitru secretar general adjunct și Miron Moldovan secretar general adjunct, ambii rămași din echipa fostului ministru Achim Irimescu.

    Secretarii de stat și subsecretarii de stat exercită, în condiţiile legii, atribuţiile delegate de către ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale. Răspunderile şi atribuţiile acestora se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.

    În cazul în care ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale nu îşi poate exercita atribuţiile curente, acesta desemnează un secretar de stat care să exercite aceste atribuţii, înştiinţându-l pe prim-ministru.

    Ce alte modificări vor mai fi făcute în cadrul Ministerului Agriculturii

    Se înființează Direcția politici în industrie alimentară și comerț, prin preluarea Serviciului industrie alimentară și a Serviciului promovare și schimburi cu produse agroalimentare din cadrul Direcției generale politici agricole și industrie alimentară.

    Direcția generală politici agricole și industrie alimentară se redenumește Direcția generală politici agricole.

    Activitatea de inspecții se preia de către direcțiile pentru agricultură județene și a municipiului București, conform prevederilor Legii nr. 157/2016 și astfel Serviciul coordonare compartimente județene se desființează.

    De asemenea, direcțiile pentru agricultură județene și a municipiului București preiau și activitatea și personalul Caselor Agronomului și Camerelor agricole județene din subordinea Consiliilor județene (care funcționează cu un număr de 854 de posturi).

    Se înființează, în subordinea ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Compartimentul securitate și sanătate în muncă, PSI.

    Anexa nr. 2 din proiectul de hotărâre a fost armonizată cu prevederile Legii nr. 157/2016 și Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2017 și astfel numărul de posturi al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost actualizat, fiind de 13.448 posturi.

    De asemenea, Anexa nr. 3 din proiectul de hotărâre a fost actualizată urmare aplicării prevederilor Legii nr. 157/2016, Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2017 și Hotărârea Guvernului nr.860/2016.Astfel, se include numărul de autoturisme preluate de la Agenția Domeniilor Statului, precum și a numărul de autoturisme preluate ca urmare încheierii protocoalelor de predare-primire încheiate între Direcțiile pentru agricultură județene și a municipiului București și structurile desființate ca urmare a aplicării Legii nr. 157/2016.

    Conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2017 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Agenția Domeniilor Statului, instituție cu personalitate juridică, finanțată de la bugetul de stat, trece din subordinea Guvernului în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

    Agenția Domeniilor Statului funcționează cu un număr de 238 de posturi.

    Extinderea sistemului național antigrindină și de stimulare a precipitațiilor, evitarea pierderilor de producție prin calamitare, stimularea precipitațiilor în zonele aride și în perioadele critice privind consumul de apă pentru plante, prin operaționalizarea celor trei centre de comandă, Muntenia, Moldova și Transilvania și punerea în stare de funcționare a celor șapte unități de combatere Prahova, Moldova 1 Iași, Moldova 2 Vrancea, Mureș, Timiș, Oltenia, Maramureș, astfel cum este prevăzut în Capitolul 10 din Programul de Guvernare 2017-2020.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA