• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • OFICIAL! VESTE despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR PE ANUL 2016!

    Roxana Dobre -

    Control inopinant la Agenția de plăți, un control care vizează subvențiile pe care fermierii le au de încasat pentru anul de cerere 2016. Ministrul Agriculturii este interesat de activitatea angajaților APIA din țară și a avut ieri o întâlnire de lucru în judeţele Alba şi Sibiu, la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Alături de ministrul Agriculturii s-au aflat directorul general adjunct al APIA, care are în coordonare activitatea de control pe teren, directorii executivi ai centrelor județene, dar şi funcționarii cu atribuții de control pe teren.

    Scopul acestei întâlniri a fost acela de a vedea la faţa locului modalitatea în care se desfăşoară controlul clasic pe teren în judeţele în care suprafaţa eşantionată la controlul pe teren este foarte mare, iar condiţiile de verificare sunt mai dificile, dar şi de a afla stadiul efectuării plăţilor către fermieri şi alte activităţi curente desfăşurate în această perioadă la nivelul APIA.

    În cadrul întâlnirilor de lucru organizate în aceste judeţe, ministrul a analizat împreună cu reprezentanţii agenţiei de la nivel central şi judeţean stadiul actual în care se află controlul pe teren, fiindu-i prezentată punctual situaţia privind numărul parcelelor controlate, numărul parcelelor ramase de controlat, precum şi dificultăţile întâmpinate de către echipele APIA aflate pe teren.   

    Totodată, ministrul Petre Daea a solicitat conducerii APIA o analiză atentă a încărcării la nivelul fiecărui centru judeţean, pentru o distribuire echitabilă a numărului de funcţionari cu atribuţii de control pe teren în raport cu suprafaţa şi condiţiile de control la faţa locului.

    Echipe de control, detașate în judeţele cu un număr foarte mare de dosare eșantionate pentru verificare

    De asemenea, pentru buna desfăşurare a controalelor şi pentru finalizarea acestora la termenele stabilite, ministrul Petre Daea, împreună cu conducerea APIA, a dispus detașarea mai multor echipe de control în judeţele cu un număr foarte mare de dosare eșantionate pentru verificare.

    Pentru a veni în sprijinul centrelor județene APIA cu o încărcătură mare a eșantioanelor de control şi a rezolva la timp întârzierile privind plăţile s-au detașat de la alte centre județene 262 specialiști cu atribuții de control pe teren, ce au fost repartizați în 131 echipe, formate din câte doi oameni.

    Astfel, centrele județene APIA care au primit un sprijin consistent sunt: centrul județean APIA Alba unde a fost detașat un număr de 50 de specialişti, centrul județean APIA Hunedoara unde au fost detașaţi 38 de specialişti, centrul județean APIA Caraș Severin cu 26 de specialişti, centrul județean APIA Bistrița Năsăud tot cu 26 de specialişti, centrul județean APIA Bihor cu 12 specialişti, centrul județean APIA Mehedinți cu 8 specialişti, centrul județean APIA Mureș cu 24 specialişti, iar la centrul județean APIA Dolj au fost detașate 18 persoane.

    În scopul realizării obiectivelor din Programul de Guvernare, respectiv finalizarea acordării tuturor subvenţiilor aferente Campaniei 2016, subvenţii a căror plată finală depinde de finalizarea tuturor controalelor pe teren, ministrul Petre Daea are în vedere o monitorizare atentă a acțiunilor desfășurate în teritoriu. 


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA