• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SIVECO, anunț despre stadiul modulului care face posibilă plata subvențiilor

    Roxana Dobre -

    Ultima oră! Anunț de la SIVECO referitor la plata subvențiilor pe care fermierii pe au de încasat pentru anul trecut. Reluarea plăților din Campania 2016 este scopul principal momentan la APIA iar cea mai plauzibilă dată este cea de 1 martie. Până la 15 februarie funcționarii agenției de plăți din toată țara au ordin clar să finalizeze controalele astfel încât începutul lunii martie să aducă subvențiile tuturor fermierilor, iar cei aflați în control să nu mai fie lăsați la urmă. 

    Controalele APIA în ferme, aproape de final! Funcționarii agenției de plăți care au finalizat totuși verificările așteaptă ca aplicația care face posibilă introducerea datelor în sistem să fie finalizată, momentan aflându-se încă în testări. Dezvoltatorul de soft, SIVECO, a dezvăluit în premieră pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, că pentru campania 2016, modulul care permite introducerea datelor din rapoartele de control rezultate în urma controalelor clasice efectuate de APIA a suferit modificări majore față de campania 2015.

    ”Astfel, începând cu campania 2016, față de un singur raport de control necesar în campania 2015, în sistem se operează acum 3 rapoarte de control, în conformitate cu noile proceduri și a acordurilor de delegare APIA. Pentru APIA, aceasta conduce, la o creștere a flexibilității sistemului, în sensul că gestionarea dosarelor fermierilor se face mult mai ușor”, a transmis SIVECO.

    Potrivit sursei citate, cele 3 rapoarte de control specifice începând cu campania 2016 sunt:

    -Raport de control sector vegetal;

    -Raport de control sector zootehnic (ANZ);

    -Raport de control SMR (ANSVSA).

    ”Toate aceste modificări a trebuit să le facem într-un timp extrem de scurt, încercând să corelăm activitățile noastre cu activitățile interne ale APIA de finalizare a controalelor pe teren. Funcționalitățile noi dezvoltate pentru implementarea celor 3 rapoarte de control sunt livrate deja pe mediul de test de la APIA și sunt în faza de testare și verificare, în conformitate cu calendarul de implementare agreat cu APIA. Echipa noastră de specialiști lucrează împreună cu specialiștii APIA pentru a finaliza verificarea și testarea celor 3 rapoarte de control conform termenelor asumate”, a mai transmis SIVECO.

    Potrivit celor mai recente date furnizate de APIA,  până la finele lunii ianuarie 2017, agenția de plăți a autorizat la plată pentru Campania 2016 o sumă totală de 1,068 miliarde de euro, respectiv 4,77 miliarde de lei, din care 896,8 milioane de euro (3,99 miliarde de lei) din Fondul European de Garantare pentru Agricultură (FEGA) şi 172,05 milioane de euro (778,35 milioane de lei) din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) şi Bugetul Naţional (BN1).

    În perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2016, APIA a autorizat pentru plata în avans pe Campania 2016 o sumă totală de 872,89 de milioane de euro, respectiv 3,89 de miliarde de lei, pentru un număr de 754.421 fermieri. Circa 716,7 milioane de euro (3,19 miliarde de lei) au fost plătite prin FEGA, iar 156,18 milioane de euro (706,57 milioane de lei) prin FEADR şi de la Bugetul Naţional.

    Plata finală a început la data de 1 decembrie 2016, iar până la finele lunii ianuarie 2017 a fost autorizată la plată pentru Campania 2016 suma de 195,96 milioane de euro (873,88 milioane de lei), pentru un număr de 649.193 fermieri, din care prin FEGA, 180 de milioane de euro (802,11 milioane de lei, iar prin FEADR şi BN1 – 15,86 milioane de euro, respectiv 71,77 milioane de lei.

    Sursă slectivă: Agerpres.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului