Ştiri agricoleViaţa la ţară

VESTE excelentă: ROȘIILE ROMÂNEȘTI ajung ÎN SUPERMARKETURI!

Gustul inegalabil al roșiilor românești – în supermarketuri. Cele mai gustoase roșii românești vor putea fi cumpărate, începând din acest an și din marile magazine, după ce ce mai multe companii și-au arătat interesul pentru răsadurile Stațiunii de cercetare legumicolă Buzău!

Directorul unități de cercetare de la Buzău, Constantin Vlad, spune că un cunoscut lanț de magazine a contractat deja 60.000 de răsaduri pentru a le oferi cultivatorilor. “Mai multe lanțuri de magazine și-au arătat interesul pentru roșiile românești tradiționale, am reușit încheierea unui contract ferm, cu un cunoscut retailer, care în această primăvară va cumpăra 60.000 de răsaduri pentru a fi oferite cultivatorilor“, a mai declarat sursa citată.

Directorul Stațiunii de cercetare din Buzău susține că “lista rămâne deschisă”. “Anul trecut am produs circa un milion de răsaduri de legume, tomate, castraveți, vinete, dar și legume exotice, din păcate mai multe oferte nu au putut fi onorate, de aceea anul acesta vom mări suprafața de producție pentru a nu se mai crea nemulțumiri“, a mai spus Constantin Vlad.

Constantin Vlad, autorul mai multor brevete de invenție în domeniul tehnologiei legumicole, susține că se impune și schimbarea condițiilor de producere a legumelor. “Schimbările climatice nu mai permit cultivarea legumelor decât în spații protejate, lucrăm la realizarea unor semi-solarii care, pe de o parte, să domolească expunerea solară, iar, pe de altă parte, să evite ploile acide, tot mai numeroase în ultimii ani, pentru a se obține recolte sigure și de bună calitate“, a mai declarat sursa citată.

Sursa: Agepres.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu