Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricoleViaţa la ţară

Eco Ruralis a demarat campania de distribuție de semințe gratuite de legume și plante medicinale

Start pentru comenzile la semințe gratuite. Pasionații de grădinărit sau micii fermieri pot obține gratuit semințe tradiționale, țărănești, de legume sau de plante aromatice. Distribuția de semințe începe de astăzi când cei interesați vor putea fi primite cererile, a anunțat asociația Eco Ruralis – www.ecoruralis.ro.

UPDATE: Stocul de semințe a fost epuizat

”În mai puțin de 48 de ore de când am lansat Catalogul Eco Ruralis de Semințe Țărănești, am primit mii de solicitări din întreaga țară, de la oraș sau sat, de la familii tinere care cultivă grădina pentru prima dată sau de la țărani care vor să aibă o grădină diversă și sănătoasă. Este onoare pentru noi, țăranii și țărăncile din asociația Eco Ruralis, să avem parte de un așa mare interes pentru semințele pe care le-am primit și păstrat din bătrâni și le-am recultivat an de an. Ne-ați întărit credința că viitorul agriculturii poate fi sănătos, divers și având la baza practicile agricole țărănești, neindustrializate. Am oferit 23 de specii și 75 de varietăți de semințe tradiționale pe care cu trudă le-am salvat în cele 4 grădini ale noastre în ultimii doi ani. Încheiem campania cu o distribuție record de peste 4000 de comenzi. Asociația noastră a făcut eforturi suplimentare să putem onora aceste comenzi, care sunt mult peste ceea ce am prevăzut pentru acest an. Cu ajutorul dvs. sperăm ca anul viitor capacitatea noastră să crească și să depășim recordul înregistrat anul acesta! Vă încurajăm să direcționați 2% din impozitul pe venit către Asociația Eco Ruralis până pe 25 mai 2017”, au anunțat pe pagina de Facebook Eco Ruralis reprezentanții asociației.

“Am pregătit pentru țărăncile și țăranii din toată țara numeroase varietăți de legume, plante aromatice și plante medicinale. Ca în fiecare an, semințele vor fi distribuite gratuit pe bază de comandă prin formular online, e-mail sau telefon”, a transmis asociația, pe pagina proprie de Facebook.

FORMULARUL DE COMANDĂ POATE FI COMPLETAT AICI

Pentru a comanda semințele, trebuie să consultați Catalogul de Semințe Țărănești al anului 2017, care a fost publicat astăzi, pe www.ecoruralis.ro.

CATALOGUL ECO RURALIS POATE FI DESCĂRCAT AICI

Ca și în anii precedenți, puteți comanda maximum 5 varietăți, adică 5 plicuri cu câte 10-40 de semințe fiecare, în funcție de specie. Semințele sunt gratuite, iar expedierile în România sunt acoperite de Eco Ruralis.

Dacă nu aveți internet sau din oarecare motive nu puteți să completați formularul online, cei de la asociație anunță și alte metode de comandă:

a) prin TELEFON, doar dacă NU reușiți prin Internet: sunați la numărul asociației 0264 – 599 – 204 (Luni – Vineri între 12:00 – 18.00). Veți primi informații despre ce varietăți sunt disponibile în catalog, veți da datele dumneavoastră pentru a completa formularul de comandă și apoi veți alege ce seminte doriți.

c) DIRECT, la sediul asociației: dacă locuiți în sau lângă Cluj-Napoca și puteți veni la noi, sunteți așteptați la sediul din strada David Francisc, nr. 10, ap. 5, în apropiere de Piața Mihai Viteazu (Luni – Vineri, între 12:00 – 17:30)

Catalogul este diferit în fiecare an. Cel de anul trecut a cuprins – 27 de specii de legume, flori, plante aromatice, cereale, după cum urmează: ardei (iute, gras, gogoșari), busuioc, castraveți, cimbru, coriandru, crăițe, dragavei, dovleac, fasole, floarea soarelui, gălbenele, leuștean, lobodă, mărar, morcov, păstârnac, pătrunjel, physalis (cireșe de pământ), porumb, roiniță, rucola, salată, sfeclă, spanac, tomate (roșii, negre, galbene, mari, inimă de bou, medii, cherry), tutun, vinete.

Câte semințe puteți comanda? 

Puteți comanda maxim 5 varietăți (practic 5 plicuri) de semințe. Fiecare plic de semințe va conține între 10 și 40 de semințe, în funcție de specie, dupa cum urmează:

 • Ardei: 25 de semințe/plic
 • Busuioc: 30-40
 • Castraveți: 20
 • Cârciumărese: 20
 • Ceapă: 20
 • Cimbru: 30-40
 • Crăițe: 50
 • Dragavei: 20-30
 • Gălbenele: 20
 • Isop: 20-30
 • Leuștean: 30-40
 • Lobodă: 20-30
 • Mărar: 30-40
 • Morcov: 30-40
 • Pătrunjel: 30-40
 • Physalis (cireșe de pământ): 30-40
 • Roiniță: 20-30
 • Rucola: 20-30
 • Salată: 20-30
 • Spanac: 30-40
 • Tomate: 25
 • Țelină: 20-25
 • Vinete: 20-25

Ce condiții vă asumați când primiți semințe de la Eco Ruralis?

Primind semințe de la asociația Eco Ruralis, veți deveni membru sustinător al acesteia. Împreună cu semințele veți primi informații utile despre grădinărit și despre beneficiile de a fi membru Eco Ruralis. Dacă este posibil, asociația face apel la cei care comandă semințele să le distribuie mai departe după ce pot fi obinuțe din producție, și către alți țărani sau grădinari.

Ce înseamnă să deveniți membru Eco Ruralis?

Înainte de a comanda semințe de la Eco Ruralis, trebuie să fiți sigur că vă identificati cu principiile asociației. Eco Ruralis luptă pentru drepturile țăranilor și tărăncilor de a practica o agricultură la scară mică neindustrială, fără organisme modificate genetic și cu respect față de sănătatea consumatorului. Asociația are 2 categorii de membri: susținători și cu drepturi depline. Membrii susținători beneficiază de informații, semințe și pot lua parte la activități. Membrii cu drepturi depline sunt cei care produc hrana: țăranii și grădinarii. Acestor membri le este oferită posibilitatea de a se implica mai intens în activitățile asociației și de a coopera cu țărani din întreaga țară și din Europa, pentru un viitor mai bun al agriculturii.

Atenție! Nu se percepe nicio taxă pentru niciun membru.

Eco Ruralis a fost înființată în aprilie 2009, în Cluj Napoca, reunind țărani din toate colțurile țării. Membrii Eco Ruralis sunt familii de țărani și persoane care susțin agricultura țărănească și ecologică din întreaga țară. În prezent, Eco Ruralis numără 3.000 de membri din toate județele din România.

Unii dintre cei mai cunoscuți cultivatori de legume din semințe tradiționale și păstrători ai acestor semințe naturale, nemodificate genetic, sunt Stela Zămoiu, din comuna Dâmbroca (județul Buzău) și Vali Cucu, din comuna Bălțătești (județul Neamț).

IMPORTANT: Agrointeligența NU distribuie semințele, ci întreaga inițiativă aparține și este derulată de către Asociația Eco Ruralis. Detalii pe www.ecoruralis.ro!

Surse: www.ecoruralis.ro, www.romanialibera.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


39 comentarii

 1. [RO + EN] Formular de Comandă – Catalog Semințe Eco Ruralis 2017 ….. Order Form – Eco Ruralis 2017 Seed Catalog
  Dragi țărani și iubitori ai agriculturii și hranei țărănești,
  În mai puțin de 48 de ore de când am lansat Catalogul Eco Ruralis de Semințe Țărănești, am primit mii de solicitări din întreaga țară, de la oraș sau sat, de la familii tinere care cultivă grădina pentru prima dată sau de la țărani care vor să aibă o grădină diversă și sănătoasă.

  Este onoare pentru noi, țăranii și țărăncile din asociația Eco Ruralis, să avem parte de un așa mare interes pentru semințele pe care le-am primit și păstrat din bătrâni și le-am recultivat an de an. Ne-ați întărit credința că viitorul agriculturii poate fi sănătos, divers și având la baza practicile agricole țărănești, neindustrializate.

  Am oferit 23 de specii și 75 de varietăți de semințe tradiționale pe care cu trudă le-am salvat în cele 4 grădini ale noastre în ultimii doi ani.

  Încheiem campania cu o distribuție record de peste 4000 de comenzi. Asociația noastră a făcut eforturi suplimentare să putem onora aceste comenzi, care sunt mult peste ceea ce am prevăzut pentru acest an.

  Cu ajutorul dvs. sperăm ca anul viitor capacitatea noastră să crească și să depășim recordul înregistrat anul acesta! Vă încurajăm să direcționați 2% din impozitul pe venit către Asociația Eco Ruralis până pe 25 mai 2017: http://www.ecoruralis.ro/web/ro/Doneaza/

  Va mulțumim pentru înțelegere și mai ales pentru susținere! Un an îmbelșugat să avem! – Unde trebuie completat?.. nu identific.. Ma ajutati va rog?

 2. As vrea si eu ardei BZ1002; ceapa BZ1469; leustean NT1025; vinete KP357; telina BZ1611. Va multumesc!. Pacat ca formularul nu functioneaza. Incercati sa accesati linkul trimis sa vedeti!

 3. EU locuiesc in Anglia. Am inchiriat o parcela de pamant acum doua saptamani. Am intrebat diverse Persoane si magazine despre seminte neschimbate genetic. Unii au spus CA nu Se poate avea INCREDERE in ziua de astazi, altii ca nu Mai exista in ziua de astazi neschimbate genetic insa Sincer tare mi-asi dori de acasa cateva legume.Aici majoritatea legumelor nu au gust sau miros, aproape cauciuc. Tanjesc Dupa legumelor si fructele romanesti. Exista possibilitatea sa trimite-i si in Anglia va rog mult?!

 4. Unde este formularul??
  Incerc sa deschid ceea ce ati recomandat, poarta numele de “formular”… dar nu exista nimic de completat acolo… 🙁

 5. Felicitari!!!Doresc sa ma inscrieti ca membru,ptr invatarea meseriei.Ptr inceput as dori seminte de busuioc,cimbru,telina,loboda si carciumarese.Multumesc si va urez spor in activitatea aleasa.

 6. Buna ziua ,
  Va felicit pentru initiativa !
  Desi acum locuiesc in Germania am parinti ,acasa , in Romania ….
  Mi-e asa de dor de rosiile din copilaria mea…..Aici parca toate sunt din …. plastic….
  As vrea sa cumpar seminte pentru ca mi se pare corect sa cumpar… Cum trebuie sa procedez?
  Multumesc!
  Cum po

 7. Sunteti minunati. Multumim de sfaturi side seminte. Eu locuiesc la tara si cultiv de toate. Mancam numai ce cultivam noi. O primavara frumoasa va doresc.

 8. O minunata initiativa. Doresc sa devin membru ptr.a mai invata cite ceva din tainele cultivatii legumelor ptr.consum propriu in mica mea gradinita de legume.Felicitari ptr.ca va ginditi si la ” micii ” pasionati de a cultiva leg.de calitate , fara modificari genetice.Multumim , cu drag, Monica

 9. Dintr-un caz nefericit sunt nevoit să rămân în țară aceasta vară și chiar mă gândeam să mi procur semințe de roșii si legume ca pe vremuri și chiar am găsit.

 10. Dintr-un caz nefericit sunt nevoit să rămân în țară aceasta vară și chiar mă gândeam să mi procur semințe de roșii că pe vremuri și ute că am găsit.

 11. M-aș bucura să folosesc și eu semințe de la Asociația d-voastra. Eu și familia mea suntem pt agricultura eco și o practicam de câțiva ani pt consumul propriu.As dori să primesc semințe de tomate, morcov, pătrunjel, crăițe și carciumarese. Vă mulțumesc!

 12. Da, aceasta campanie este extraordinara si binevenita, care o sa aduca multe beneficii celor care cultiva pt familie cat si micilor producatori.Este o idee interesanta pt ca putem sa ne intoarcem
  la semintele noastre romanesti si de aceea doresc sa primesc si eu seminte.
  Multumesc din suflet si succes .

 13. Ideea este extraordinara ,doar asa se poate sa ne intoarcem la semitele traditionale romanesti.Seminte care dau roade bogate, gustoase si sanatoase. Multumim din suflet.

 14. ESTE O IDEE FOARTE ATRACTIVA, CARE POATE ADUCE MULTE BENEFICII PENTRU MICII PRODUCATORI, SI MAI ALES PENTRU CEI CARE CULTIVA PENTRU FAMILIE.

  1. Sunteti deosebiti. Eu locuiesc la tara si cultiv de cand ma stiu legume si nu numai. Multumim pr sfaturi si seminte.

Scrie un comentariu