• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FEDERAȚIA ROMOVIS a devenit MEMBRU CU DREPTURI DEPLINE al LAPAR!

    Gabriela Gimbășanu -

    Moment istoric pentru asocierea fermierilor români în vedere reprezentării sectorului agricol la nivel național și european. Federația Romovis a devenit membră cu drepturi depline a Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, parteneriat ce a fost astăzi aprobat în Consiliul Director al LAPAR și ”parafat„ printr-o conferință comună de presă în care au fost anunțate obiectivele noii colaborări din agricultura românească.

    Conferința de presă organizată la sfârșitul discuțiilor purtate în cadrul Consiliului Director LAPAR a avut loc în prezența președintelui LAPAR – Laurențiu Baciu, a celor doi vicepreședinți Nicolae Sitaru și Gheorghe Albu, dar și a președintele Romovis Nicolae Cioranu și a secretarului general al Romovis, Ionică Nechifor.

    Este un moment deosebit al organizației LAPAR, este momentul în care devine membru asociat o organizație recunoscută la nivel național în sectorul ovin. Este vorba de Romovis care de astăzi a devenit membră a LAPAR și totodată și membră, prin LAPAR, a organizației europene ELO. Atât Federația Romovis cât și LAPAR au devenit mai puternice și sperăm că într-un viitor apropiat vor fi și și alte organizații reprezentative la nivel național care să adere la LAPAR, singura organizație din România care are și reprezentativitate europeană. Semnalele din teritoriu sunt bune, am contribuit și contribuim la bunul mers al activității agricole, nu doar pentru membrii noștri, ci pentru toți fermierii din țară. Prin această asociere vom rezolva mult mai multe probleme și vom fi și mai prezenți acolo unde se iau decizii. Peste trei luni cred că vom avea membri în toate cele 42 de județe”, a declarat Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociaților Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

    Potrivit liderului LAPAR, alături de Federația Romovis au mai primit statutul de membru cu drepturi depline și organizații ale producătorilor agricoli din județul Mureș, Asociația Producătorilor Agricoli din județul Alba, Asociația Producătorilor Agricoli din județul Sibiu. În perioada imediat următoare se vor afilia la organizația LAPAR și asociații din județele Bihor, Maramureș și Cluj.

    Președintele Romovis: ”Ne-am susținut mereu la întâlnirile comune”

    În ciuda faptului că abia acum au primit statutul de organizație cu drepturi depline în LAPAR, cele două asociații reprezentative la nivel național au susținut împreună punctele de interes comun atunci când au mers la discuții la MADR sau alte organisme implicate în reglementarea activității agricole.

    Ca președinte al organizației Romovis, alături de secretarul general ne-am încheiat misiunea cu care ne-a însărcinat Adunarea Generală, de a sta la masa rotundă cu organizația LAPAR și dorința AG a fost să facem parte ca membri asociați din organizația LAPAR. Ne cunoaștem cu această organizație de mai mult timp, ne-am susținut întotdeauna la întâlnirile comune și nu am stat prea mult pe gânduri pentru a face acest pas. Ne dorim unele rezolvări pe filiera de creștere a ovinelor și ca utilizatori ai terenurilor, oricât ar încerca cineva să mă lămurească că ne va fi greu, nu cred să se poate. Aceste două echipe pot rezolva multe lucruri în domeniu”, susține Nicolae Cioranu, președintele Federației Romovis.

    Fermierii strâng rândurile

    Producătorii agricoli, indiferent de sectorul în care activează s-au săturat să fie mințiți și manipulați atunci când se decide elaborarea unui act normativ care îi vizează direct. Prin această afiliere, secretarul general al Federației Romovis este de părere că fermierii au început să strângă rândurile, să fie mai uniți și aceste acțiuni ar trebui să fie un semnal pentru autoritățile competente.

    Vreau să le spun tuturor fermierilor că acest moment, cel de a strânge rândurile, marchează încercarea de a rezolva problemele la nivel național pentru ceea ce înseamnă Politica Agricolă și nu doar la nivel național, ci și la nivelul Uniunii Europene. Știm foarte clar că împreună putem fi puternici și, în același timp, vrem ca autoritățile centrale să înțeleagă că fermierii strâng rândurile și nu mai acceptă ideea să fie manipulați, păcăliți de către anumiți funcționari. Ne dorim legi, ne dorim hotărâri de guvern care să fie promovate, bazate pe realitate și pe aceste organizații profesionale. Salut cei doi președinți și toată echipa care a muncit la această asociere și sper ca pe lângă noi vor înțelege și alte organizații că este momentul să fim toți împreună și să fim o singură voce la nivel național, după care să ne impunem la nivel european în ceea ce privește actuala politică, cât și cea care va urma”, ne-a spus Ionică Nechifor, secretar general Romovis.

    Femierii se confruntă cu multe probleme ce trebuie rezolvate

    Gheorghe Albu, vicepreședintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, este de părere că parteneriatul LAPAR – Romovis nu poate să aducă decât un plus de continuitate a acțiunilor demarate până în prezent de ambele structuri.

    LAPAR a demonstrat că este una dintre cele mai active organizații și urez bun-venit Romovis-ului. Acești fermieri au considerat că organizația noastră este una puternică și că împreună vom rezolva foarte multe probleme. Sunt destul de multe probleme în agricultură care trebuie rezolvate. După cum vedeți, Politicile Agricole se schimbă odată cu schimbarea clasei politice, fiecare vine cu un nou început și tot timpul o luăm de la început. LAPAR fiind o organizație și mai puternică, poate reprezenta o voce care să-și impună punctul de vedere, interesul general al agriculturilor români. Agricultorii se confruntă din ce în ce mai mult cu probleme”, este de părere Gheorghe Albu, vicepreședinte al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”