Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

MINISTRUL AGRICULTURII, ANUNȚ DESPRE SUBVENȚIILE APIA!

Peste 2,7 miliarde de euro vor ajunge în conturile fermierilor români. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre valoarea subvenţiilor ce vor fi date anul acesta fermierilor ca sprijin pentru efectuarea la timp a lucrărilor agricole și pentru creșterea animalelor.


”Peste 2,7 miliarde de euro dacă adunăm toate sumele pe care trebuie să le dăm, atât din FEGA care îşi are izvorul în bugetul UE, de asemenea şi prin FEADR, şi din bugetul naţional, înţelegând aici fie procentul de contribuţie statală, fie bugetele acestea de ajutor naţional tranzitoriu”, a arătat Daea într-un interviu pentru Agerpres.

Acesta a subliniat că un obiectiv important al mandatului său de ministru rămâne acordarea la timp a subvențiilor agricole. ”În primul rând continui cu programul fundamental şi zic că este obiectivul numărul unu în programul de guvernare şi anume acordarea la timp a subvenţiilor şi aducerea în ţară a banilor cuveniţi fermierilor, dar introduşi în bugetul naţional, pentru că se ştie foarte bine că aceşti bani pe care îi primesc fermierii pornesc de la bugetul statului, urmând ca, prin documentele pe care noi le întocmim şi pe care le transmitem la Uniunea Europeană, banii să fie restituiţi, respectând evident procedurile şi termenele de transmitere a informaţiilor în aşa fel încât cursul banului să fie cât mai direct şi cât mai corect”, a mai subliniat Daea pentru sursa citată.

Petre Daea a reamintim că România a primit de la Uniunea Europeană suma de 1,079 miliarde de euro în ramurs pentru banii achitați deja fermierilor din bugetul de stat. ”Banii aceştia sunt în visteria ţării prin rambursările venite de la Comisia Europeană, la care toţi specialiştii, fermieri şi cei care lucrează în APIA, îşi aduc contribuţia şi accelerăm pe de o parte ducerea subvenţiilor la fermieri, iar pe de altă parte documentaţiile necesare pentru a aduce banii de la UE. Am fost extrem de bucuros că în primele zile ale anului, pe data de 3 ianuarie, în contul Românei erau 664 de milioane de euro, iar în primele zile ale lunii februarie sunt 1,079 de miliarde de euro. Este o sumă consistentă şi foarte necesară pentru ţară”, a conchis șeful de la agricultură despre subiectul subvențiilor agricole.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Cred ca toti fermieri ce nu au primit nimic pana la ora actuala au dreptul sa primeasca un raspuns clar – CAND PRIMESC BANII, campania de primavara incepe din timp anul acesta si nu asteapta pe domnul ministru sa contemple in continuare vis-a-vis de acesta situatie.In articolul prezentat ne precizeaza ca vine la serviciu la ora 6, bravo d-le ministru, dumneavoastra pentru salariul primit munciti, primiti salariul LUNAR, dar fermierii care nu au primit nimic platesc LUNAR DOBANZI pentru ca nu dati drumul la plati. Va rog sa intelegeti, va mai spun inca o data!

  2. Este foarte bine ca se discuta, ca sunt planuri pentru platile din 2018, dar oare a uitat d-l ministru ca mai sunt aproape 40.000 de fermieri care nu au lat niciun leu de la APIA, blocati pentru ca SIVECO nu mai monitorizeaza aplicatiile de plati ale sistemului informatic?

  3. Sa termine Daia Oaia cu minciunile astea si sa spuna exact cind da subventile restante de pe 2017 neam saturat de laudele acestui mincinos oier sal ia dracu!

Scrie un comentariu