• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FOST CONSILIER al ministrului ACHIM IRIMESCU: ”Domnul Minea a fost în permanență împotriva ințiativelor ce susțineau fermierul!”

  agrointeligenta.ro -

  Mihnea Vasiliu, cel care a fost consilierul ministrului agriculturii Achim Irimescu în Guvernul Cioloș, intervine și ia apărarea fermierilor atacați de către președintele Romalimenta, Sorin Minea. Vă reamintim că joi seara, la o emisiune de la Antena 3, în prezența actualului ministru de resort, Petre Daea, Sorin Minea a declara că fermierii pe care îi întâlnește pe holurile de la MADR vin ”la plângere”, că au ”gura mare și muncesc ceva mai puțin”.

  ”Domnul ministru a spus un lucru foarte adevărat: în România sunt mulți agricultori care produc foarte bine și care sunt poate mai puternici decât cei din Vest. Din păcate sunt și mulți agricultori care au gura foarte mare și muncesc ceva mai puțin. Sunt cei care întotdeauna se plâng, că întotdeauna îi întâlnesc pe culoarele ministerului la plângere”, a vorbit Sorin Minea despre liderii desemnați de către fermieri să le reprezinte interesele la Ministerul Agriculturii.

  În replică la cele spuse de Sorin Minea, fostul consilier ministerial Mihnea Vasiliu ia apărarea celor care reprezintă interesele fermierilor:

  Domnul Sorin Minea ar face bine înainte de a apărea alături de fiecare ministru al agriculturii să răspundă la câteva întrebări, măcar în gând, pentru a înțelege susținătorii fermierilor și producătorilor români ce interese are dânsul sau ale cui interese le urmărește.

  În România nu există carne de oaie sau crescătorul nu îi poate oferi calitate? Mergem să susținem economia în Australia și Noua Zeelandă?

  Câți porci a cumpărat Angst din România?

  Ce reprezentativitate și pe cine reprezintă „RomFalimenta”?

  Domnul Sorin Minea a fost în permanență împotriva ințiativelor parlamentare sau guvernamentale ce susțineau fermierul, producătorul sau agricultura României. (Legea risipei alimentare, Legea comercializării produselor alimentare etc.)

  În ceea ce privește plânsul reprezentanților fermierilor la Ministerul Agriculturii eu cred ca domnul Minea nu uită cât de mult l-au obosit drumurile între Parlament, MADR și Guvern. “Apreciez” munca asiduă a dânsului și a unor trepăduși în defavoarea agriculturii României.

  În sfârșit, agricultura din țara noastră a trecut de la reprezentarea pe persoană fizică la alegerea în mod transparent și cu reguli clare de reprezentare a fermierilor. Probabil acest fapt îl deranjează cel mai mult pe domnul Sorin Minea”.

  Vă reamintim că după afirmațiile făcute de către Sorin Minea, președintele Romalimenta la Antena 3, liderii principalelor organizații care reprezintă fermierii au luat atitudine. Replicile fermierilor au fost prezentate în exclusivitate de Agrointeligența – www.agrointel.ro în articolele:

  Sorin Minea – atac la adresa liderilor fermierilor: ”Îi întâlnesc pe culoarele Ministerului la plângere”. Replica șefului LAPAR!

  Emil Dumitru, președintele PRO AGRO: ”Domnul Minea ar trebui să își ceară scuze public pentru afirmațiile făcute”

  IONICĂ NECHIFOR, ROMOVIS: În 2013, domnul Minea dorea lege ca orice PRODUS ALIMENTAR ROMÂNESC să fie vizat de ROMALIMENTA! M-am opus acestui demers!

  Mihnea Vasiliu a deținut funcția de consilier al ministrului agriculturii Achim Irimescu și a demisionat din această poziție imediat după ce Irimescu și-a încheiat mandatul.

   


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Drumurile naționale și județene din Constanța au fost închise. ANM: Județul e sub alertă de viscol! Anunț de vânzare: Sămânță de mazăre certificată la prețuri extrem de atractive FARMI: O nouă aplicație pentru fermieri și un pas înainte pentru agricultura digitală!

  Ultimele știri

  FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 27 ianuarie 2021 Legea ambroziei. Fermierii – controlați de Primărie, Poliția Locală sau Garda de Mediu; amenzi majorate! Ajutor de minimis Legume 2021. Culturi eligibile și cuantumuri propuse pentru plata legumicultorilor