Ştiri agricole

Petre Daea, MADR: ”Rămân în continuare un prieten al biotehnologiilor”

Rămân în continuare un prieten al biotehnologiilor, a declarat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale Petre Daea în cadrul unui interviu acordat Agerpres. Șeful de la MADR consideră ”că toate sistemele de cultură trebuie să coexiste”.

Rămân în continuare un prieten al biotehnologiilor pentru că interesul României este acela de a cultiva cât mai multă soia dar și alte culturi proteice pentru a-și realiza independența proteică, dar și pentru a deveni furnizor de proteină vegetală pentru alte țări. Nu neapărat modificată genetic, dar consider că toate sistemele de cultură trebuie să coexiste. Comisarul Vytenis Andriukaitis are și el o abordare pozitivă pentru asigurarea proteinei vegetale pentru sectorul animal. Uniunea Europeană importă cantități masive din alte țări și de aici non-sensul: mănânci, dar nu ai voie să cultivi”, a explicat ministrul agriculturii.

Vă reamintim că înainte de intrarea în UE, România cultiva suprafețe importante de soia modificată genetic. După interzicerea acestor culturi, țara noastră a devenit net importatoare de șrot din soia modificată genetic obținută în America de Nord sau America de Sud mai ales.

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

Scrie un comentariu