Creșterea animalelorŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2018

LIVIU DRAGNEA anunță: SUBVENȚIE pentru LÂNA VÂNDUTĂ – 1 LEU PE KILOGRAM!

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat astăzi un nou sprijin pentru fermieri. De data aceasta sunt vizați oierii care își valorifică lâna în acest an. Pentru fiecare kilogram de lână vândută, crescătorii de ovine vor primi un leu.

“În programul nostru am discutat despre situația lânii. 75% din lâna din România se aruncă. În programul nostru este prevăzut pentru anul viitor să realizăm acele centre de colectare, dar am vrea să nu pierdem nici anul acesta lâna. Adică să-i încurajăm pe oieri să nu arunce lâna pe câmp sau să nu o ardă”, a afirmat Dragnea, citat de profit.ro.

Liderul PSD a adăugat că ministrul Agriculturii a transmis că dacă ciobanii vor păstra anul acesta lâna vor primi la anul subvenție pe fiecare kilogram de lână vândut. ”Am înțeles că 1 leu pe kilogram”, a spus Dragnea.

Citiți și:

Izolaţie termică inovatoare dintr-un material de când lumea: lâna de oaie

Brigada mobilă de tuns oi: ideea de afacere care îi face pe ciobani să răsufle ușurați

Centrul de colectare a lânii – investiția de 200.000 de euro a unui cetățean turc stabilit la Sibiu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Programul PSD , pentru unii , pare irealist . Daca vor face ce au promis pe linie de agricultura si zootehnie , rezultatele se vor vedea peste cativa ani . Sunt sigur ca lucrurile se vor imbunatatii . Nu sunt membrau PSD , nu sunt simpatizant PSD dar trebuie sa recunosc faptul ca , cel putin la nivel de promisiuni , lucrurile se indreapta spre directia buna . Aceste centre de colectare vor stimula crescatorii de oi . Asa cum spune Dl Ministru Daea , lana este un excelent termoizolant si sunt sigur ca cineva va inventa si un BCA facut in amestec cu lana . Daca in acest moment s-au inventat imprimante 3D care construiesc case in cateva ore cu spuma de beton , de ce nu s-ar inventa si un beton cu fibra de lana in compozitie?

Scrie un comentariu