Ştiri agricole

BULGARIA: Campania de depunere a cererilor pentru subvenții – PRELUNGITĂ PÂNĂ PE 29 MAI

Bulgaria a luat decizia de a prelungi campania de depunere a cererii unice de plată. Guvernul de la Sofia a anunțat că fermierii care nu au reușit încă să solicite subvențiile pe 2017 mai pot depune actele până pe 29 mai. Decizia a fost luată după consultarea cu agricultorii și crescătorii de animale.

Pe 4 mai, comisarul european Phil Hogan a anunțat că statele membre pot prelungi termenul de 15 mai fixat pentru depunerea cererilor unice pentru subvenții. Hogan a dat ”undă verde” pentru ca termenul să poată fi ”împins” până cel târziu pe 15 iunie, adică cu încă o lună.

Bulgaria a anunțat că a prelungit oficial termenul-limită pentru depunerea cererii unice până pe 29 mai, adică cu două săptămâni. Decizia a fost luată după consultarea fermierilor chiar dacă cifrele nu sunt alarmante. Astfel, la momentul notificării Comisiei Europene, în Bulgaria erau solicitate subvenții pentru peste 3,5 milioane de hectare, ceea ce reprezintă 95,3% din suprafața intrată la plată anul trecut.

În România, termenul valabil pentru depunerea cererii unice la APIA a rămas luni, 15 mai. Și ieri, dar și astăzi, duminica, centrele preiau actele fermierilor, iar DSV-urile, primăriile și asociațiile care dețin Registrele de rasă eliberează documentele necesare producătorilor.

Ministrul agriculturii Petre Daea a anunțat că nu termenul de 15 mai NU va fi prelungit!

Citiți și:

OFICIAL! Comisarul Phil Hogan: DEPUNEREA CERERII UNICE se poate prelungi cu o lună, PÂNĂ PE 15 IUNIE!

MINISTRUL DAEA – anunț oficial despre TERMENUL PENTRU DEPUNEREA CERERII APIA!

VESTE EXCELENTĂ de la ȘEFUL APIA pentru FERMIERII CARE CER SUBVENȚII!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu