IMPORTANTŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! CERERI pentru 8.958.724 de hectare! CÂȚI FERMIERI AU CERUT SUBVENȚII PESTE WEEKEND!

8.958.724 de hectare au intrat deja în Campania APIA 2017! În ultimele zile, adică ieri – sâmbătă, și astăzi – duminică, la centrele APIA din toată țara au venit peste 20.000 de fermieri care au depus cereri unice de plată pentru o suprafață de 730.000 de hectare. Mâine, luni – 15 mai, este ultima zi în care agricultorii și crescătorii de animale mai pot solicita plățile directe aferente anului în curs și achitate prin APIA. 

Mobilizare atât a autorităților, cât și a fermierilor. Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că în ultimele zile au fost depuse 20.118 cereri unice de plată pentru o suprafață de 730.485 de hectare.

Este într-adevăr o performanță ce nu putea fi atinsă fără efortul depus de către colegii de la centrele APIA din toată țara, dar nici fără implicarea autorităților locale – primării, a specialiștilor din Direcțiile Sanitar-Veterinare și a celor din asociațiile de fermieri, în special a celor care coordonează activitatea Registrelor de rasă. Cel mai mare aport l-au avut însă fermierii care s-au îndreptat către centrele APIA în ultimele zile și nu numai și care au făcut posibil ca în acest moment să avem 863.711 cereri depuse pentru o suprafață de 8.958.711 hectare”, a declarat Adrian Pintea pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Șeful APIA le reamintește fermierilor că mâine, luni – 15 mai, este ultima zi în care mai pot depune cererea unică la APIA. În baza acesteia, vor încasa plățile directe – subvențiile aferente anului 2017.

Dacă ritmul de depuneri se menține și mâine, estimăm nu doar că vom atinge nivelul suprafeței intrate la plată în campania trecută, dar chiar o vom depăși. Interesul fermierilor este foarte mare și acest lucru nu poate decât să ne bucure. Colegii APIA din toată țara sunt și mâine la datorie astfel încât la finele zilei, nici un fermier care solicită subvenții să nu rămână fără cererea depusă”, a mai spus șeful APIA.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. ce performanta tatae cind esti chemat la apia de trei patru ori si la final situatia este incheiata tot pe rosu, la nivel national la apia discutam de rapoarte false cu intntie ,educatie ,incompetenta,pupaciosi in dos ,traiesc cu impresia ca merita banii care ii primesc sunt copii tineri care poate sa faca munca pe o luna a trei angajati de la apia draganesti olt,intr-o saptamina asa sunt de eficienti

Scrie un comentariu