Ştiri agricole

GUVERNUL a virat 1,5 MILIOANE DE LEI ÎN CONTURI pentru ZOOTEHNIE!

Guvernul României a virat o sumă mare de bani pentru a veni în sprijinul fermierilor români care activează în sectorul de creștere a animalelor, în zootehnie! După 10 de ani în care a fost ignorată,  Stațiunea de Cercetare Popăuți primește sprijin financiar pentru ștergerea datoriilor dar se așteaptă și fonduri pentru plata utilităților! 

Începând de astăzi, luni, 6 noiembrie, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Popăuți a scăpat de datoriile istorice de peste 1,5 milioane lei, moment de la care pleacă relansarea acestei unități care poate aduce acea mult așteptată plus-valoare în sectorul zootehnic din Botoșani și nu numai.  ”Banii au fost virați de Guvern de vineri, iar astăzi am făcut plățile în contul datoriilor istorice de 1,5 milioane lei pe care le avea Stațiunea Popăuți și care o împiedicau să se dezvolte. Îi mulțumesc domnului ministru Petre Daea pentru tot ce a făcut pentru Stațiunea Popăuți, pentru Botoșani”, a declarat Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți.

Acesta a precizat că pe lângă banii pentru stingerea datoriilor, Stațiunea Popăuți va primi până la sfârșitul anului și fonduri pentru plata utilităților. ”Vom începe să reparăm laboratoarele, acoperișul, să lucrăm la centrală. Avem resursă proprie pentru astfel de lucrări și de anul viitor începem relansarea Stațiunii pentru că nu mai avem datoriile istorice care să ne împiedice să accesăm proiecte și să dezvoltăm această unitate atât de importantă pentru fermieri și economia județului Botoșani”, a completat Ionică Nechifor.

Stațiunea din inima Moldovei se axează în principal pe rasa karakul, foarte căutată pentru randamentul bun la lapte, între 80 şi 90 de litri pe oaie, dar adevăratele calităţi sunt în materie de lână. Pielicelele de karakul sunt extrem de căutate, mai ales peste hotare.

Oaia karakul este o mare vedetă şi în bucătărie pentru că are frăgezime şi o savoare deosebite. Înainte de a fi băgate la cuptor, cotletele de miel se dau mai întâi în tigaie şi mai apoi în cuptor alături de un mix de chimen, şofran, piper, nucşoară şi puţin turmeric. 

Sursă selectivă: www.banulbotosanean.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu