Ştiri agricole

ANUNȚ pentru FERMIERII care MAI AU DE LUAT SUBVENȚII PENTRU 2016!

Fermieri fără banii în cont! Subvențiile producătorilor agricoli pentru anul 2016 au fost achitate în mare parte dar mai sunt agricultuori care încă nu au banii în cont. Ministrul agriculturii, Petre Daea, spune că acești fermieri mai au încă probleme justificative la dosar. În plus, șeful de la agricultură susține că fermierii au putut depune cererea unică de plată pentru Campania 2017 chiar dacă nu au dosarul închis pe anul trecut.

 ”Sunt unii fermieri care au probleme privind justificarea dosarului respectiv și se lucrează în așa fel încât toți să primească pentru că am plecat de la premiza indiferent cât lucrăm de mult să căutăm o soluție legală ca fiecare producător să aibe subvenția. Îmi pare rău că unii dintre aceștia nu au putut documenta la timp aducerea documentației respective”, a declarat Petre Daea, luni 15 mai, în cadrul unei deplasări la legumicultorii din Cilieni, Olt.

Oficialul de la agricultură a afirmat că fermierii au putut să depună cererea unică pentru 2017, chiar dacă nu au încheiată situația pentru campania 2016. ”E altă problemă, da! Toată lumea a putut depune cererea”, a subliniat ministrul agriculturii.

Vă reamintim că termenul-limită pentru plata subvențiilor este 30 iunie 2017. În cazul Campaniei 2017, pentru care depunerea cererilor s-a încheiat la 15 mai, plata tuturor subvențiilor se va încheia la 31 martie 2018. Ministerul agriculturii a promis că va respecta un grafic ferm care o să fie pus în aplicare ”la virgulă”. Iată cum se va derula Campania 2017, conform unui ordin emis de Ministerul Agriculturii în data de 03.02.2017:

  • în intervalul 1 iunie – 1 iulie va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum și transmiterea eșantioanelor, potrivit dispozițiilor Regulamentului nr. 2333/2015 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014;
  • între 1 iulie – 1 octombrie 2017 se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau în primăvara anului următor;
  • plata avansului pentru anul de cerere 2017 se va efectua începând cu data de 15 octombrie 2017;
  • plata regulară pentru anul de cerere 2017 se va efectua între 1 decembrie 2017 -31 martie 2018.

Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. Eu am hartia oficiala ca dosarul meu se afla in control de ecoconditionalitate,de la APIA local stiu sigur ca raportele de control pentru asta au fost introduse pana in 24 Martie,la vreo 10 fermieri,pur si simplu,nu trece dosarul de la faza de control,de la soft(?).Stiu ca nu am probleme in dosar,ce sa mai cred eu din toate spusele astea oficiale.Cred ca nici Ministrul nu stie tot ce se petrece in teren.

  2. Nu am nici o problema la dosar dar cineva nu are chef sa se ocupe de el raspunsul este ai timp pana in 30 iunie nu mia intrat nici un leu pe 2016 .

  3. Minciuna! Decizia o am de mai bine de 2 saptamani, mai am de luat P7 si un 5% din M13 ( ca ma penalizasera aiurea ). Nu au bani! Asta e! Nu e nici o eroare, nici o justificare! Si daca suni la Buc iti spun sa stai linistit ca intr-o saptamana-doua te platesc. Liniste d-asta le doresc lor!

  4. Eu nu am o problema de justificare, inteleg de la angajatii APIA, ca este o problema de soft a lor, pentru eroarea cauzata in solutionarea dosarului pe anul 2016.Ce a fost de justificat, am justificat in Iulie 2016…

Scrie un comentariu