• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 15 IUNIE, TERMEN-LIMITĂ pentru a nu pierde SUBVENȚIA!

  agrointeligenta.ro -

  Joi, 15 iunie, este termenul-limită fixat de Guvern până la care fermierii români trebuie să depună dovada valorificării producției din acest an și pentru a încasa noua subvenție introdusă din acest an pentru cultura de roșii. Guvernul a prelungit termenul inițial de 31 mai, așa că fermierii au mai câștigat două săptămâni pentru a depune la direcțiile agricole județene dovada vânzării tomatelor timpurii pentru a accesa ajutorul de minimis de 3.000 de euro. 

  ”Mi-au solicitat, din cauza faptului că au fost temperaturi scăzute, să prelungim termenul de la 31 mai până după 15 iunie, și voi face acest lucru printr-un act normativ, îl propunem în Guvern. Documentele trebuie depuse la Direcția Agricolă, acolo unde se desfășoară programul (…)Este un motiv de a ajunge la bani și să creeze pentru fiecare fermier condiții ca să prindă suma de bani pe care poate să o primească”, a declarat Petre Daea cu puțin timp înainte ca Guvernul României să aprobe prelungirea termenului în ședința cu miniștri.

  Începând din acest an, legumicultorii au putut solicita, în afara sprijinului achitat prin APIA, și pentru ajutorul de minimis pentru cultura de roșii în spații protejate. Programul ”Tomata” se desfășoară prin Direcțiile Agricole Județene, acolo unde producătorii trebuie să facă dovada că au vândut o cantitate de minim 2.000 de kilograme de roșii din producția acestui an pentru a încasa ajutorul de minimis de 3.000 de euro.

  Dovada valorificării roșiilor a pus probleme unor producători, astfel că Petra Ochișor, director executiv al DAJ Giugiu a făcut câteva clarificări pentru emisiunea de ”Viața Satului”, subliniind că direcțiile agricole au program prelungit – inclusiv sâmbăta și duminica, pentru a primi toate cererile fermierilor care vor să acceseze cei 3.000 de euro pentru roșii.

  Fermierii care au cultivat roșii în solar sau seră trebuie să știe că la direcția agricolă vor avea de completat o cerere și li se va face un proces verbal care certifică faptul că a predat documentele și cantitatea valorificată.

  Ing. Petra Ochișor a arătat că în cazul persoanelor fizice, dovada comercializării roșiilor se face cu fila din carnetul de comercializare. ”Particularitatea persoanelor fizice care vând prin carnetul de comercializare și merg la piață cu o cantitate de tomate și o vând cu amănuntul, cu kilogramul, către alte persoane fizice, la sfârșitul zilei, cantitatea totală pe care au vândut-o se trece în carnetul de comercializare ca și tomate sau roșii România, cum doresc, se scriu kilogramele și prețul de vânzare, iar dedesubt se scrie: vândut către persoane fizice cu amănuntul în piața…și denumirea pieței. Jos, unde scrie cumpărător, reprezentantul Administrației Piețelor cu care s-a luat legătura le va valida cu o ștampilă și semnătură faptul că în ziua în care ei au completat și au făcut vânzarea au fost acolo. Trebuie pusă ștampila pe ambele file – prima care se dă cumpărătorului, a doua filă, cea roz, se detașează și se aduce ca document justificativ la direcție după ce se însumează cele 2.000 de kilograme. Însă ștampila se pun atât pe prima, cât și pe a doua și a treia filă pentru că sunt autocopiative, dar ștampila trebuie să fie în original. Fila verde din carnet rămâne în carnet și se predă când se completează tot carnetul la primărie”, a explicat directorul DAJ Giurgiu în emisiunea ”Viața Satului” (TVR 1).

  Persoanele fizice pot vinde și către persoanele juridice, situație în care se ștampilează la fel de către cumpărător dar sus, în dreapta, la cumpărător trebuie trecute datele de identificare pentru persoanele juridice către care s-a făcut vânzarea.

  Persoanele juridice vând pe factură și chitanță sau factură și bonul de casă. Dacă este vorba de plăți cash, fermierii trebuie să aibă în vedere că acestea nu pot depăși plafonul legal de 5.000 de lei pe zi.

  Cantitatea minimă de tomate pentru care legumicultorii trebuie să dovedească valorificarea este de 2.000 de kilograme.

  Citiți și:

  PRIMII FERMIERI care au încasat subvenția de stat din Programul TOMATA!

  VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERII CARE AU CULTIVAT ROȘII TIMPURII!

  Subvenția pentru roșii în solar 2017: condiții de accesare pentru micii fermieri

  3.000 DE EURO/AN pentru CULTURA DE ROȘII. DESCARCĂ AICI FORMULARELE necesare pentru A LUA AJUTORUL DE STAT!

  SUBVENȚIA de 3.000 de euro/an, APROBATĂ DE GUVERN! Cum poți lua BANII PENTRU ROȘIA LA SOLAR!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de vânzare: Sămânță de mazăre certificată la prețuri extrem de atractive De vorbă cu fermierii, episodul 5: ”Oamenii să stea liniștiți în case, noi o să lucrăm pentru ei” ADAMA România prezintă ADAMA Farming Business Academy: Training-uri online pentru fermieri!

  Ultimele știri

  Secară și-a reparat xeroxul: Ce avere are consilierul personal al ministrului Oros CMV: Medicii veterinari nu au competențe să prescrie medicamente care să fie utilizate la oameni Campanie umanitară pentru un tânăr fermier care și-a pierdut brațul într-un grav accident în câmp