Ştiri agricole

Surse PSD pentru HotNews.ro: MINISTRUL DAEA A DEMISIONAT din Guvern, alături de MAJORITATEA MINIȘTRILOR!

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, Petre Daea, și-a depus demisia din cabinetul Grindeanu, împreună cu majoritatea miniștrilor Partidului Social Democrat, la ședința de miercuri a Comitetului Executiv PSD, anunță HotNews citând surse din cadrul partidului. În cadrul ședinței se speculează că partidul ar urma să-și retragă sprijinul politic pentru premierul Sorin Grindeanu.

UPDATE: La ieșirea de la ședința de partid, ministrul Petre Daea a confirmat că și-a dat demisia din Cabinetul Grindeanu, la fel ca și alți miniștri. Daea a declarat presei și că nu va participa la ședința de Guvern programată pentru joi – 15 iunie. 

Surse din partid au declarat pentru HotNews.ro că majoritatea miniștrilor social-democrați, inclusiv Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, Petre Daea, și-ar fi depus demisia în cadrul ședinței, la cererea conducerii partidului. Singurii care nu și-ar fi depus demisiile în primă fază ar fi premierul Sorin Grindeanu, ministrul Culturii Ionuț Vulpescu și ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu. Ulterior, se pare că nu au demisionat nici miniștrii de la Finanțe, Apărare, Justiție, Cultură, IMM-uri și Telecomunicații.

În cazul în care informația va fi confirmată, premierul Sorin Grindeanu va trebui să nominalizeze un alt ministru al Agriculturii, iar acesta va trebui confirmat în funcție de președintele Klaus Iohannis.

Ședința Comitetului Executiv PSD a început miercuri, la ora 16:00, și se află încă în desfășurare. Ea va fi urmată de o ședință comună împreună cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), partenerii PSD din coaliția de guvernare.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!