Ştiri agricole

Bilanțul Guvernului Grindeanu: Majoritatea măsurilor pe Agricultură, realizate măcar parțial

Raportul activității Guvernului prezentat de conducerea Partidului Social-Democrat în cadrul ședinței Comitetului Executiv de miercuri a fost publicat, chiar în timpul desfășurării ședinței CEx, de romaniatv.net. Conform acestuia, Ministerul Agriculturii s-ar numără printre cele mai prolifice în ceea ce privește implementarea programului de guvernare, opt din cele 11 măsuri propuse fiind implementate cel puțin parțial până în momentul de față.

Astfel, conform documentului, la capitolul ”Domeniul politici de dezvoltare rurală” au fost îndeplinite în întregime cinci măsuri, parțial trei măsuri, iar alte trei măsuri nu au fost îndeplinite, după cum urmează:

MĂSURI ÎNDEPLINITE

MĂSURI REALIZATE PARȚIAL

MĂSURI NEÎNDEPLINITE

  • Program de pregătire de scurtă durată pentru lucrătorii din agricultură în parteneriat public-privat;
  • Program național de cercetare-dezvoltare;
  • Codul Agriculturii.

Spre comparație, raportul notează că în domeniul ”Politici privind Sănătatea” ar fi fost îndeplinite doar trei măsuri, realizate parțial nouă și neîndeplinite 14, în timp ce în Educație a fost implementată o singură măsură, realizate parțial opt măsuri și neîndeplinite 19 măsuri, cu mențiunea că la măsuri neîndeplinite au fost trecute și punctele din programul de guvernare care erau prevăzute pentru anul viitor. Raportul poate fi citit în întregime AICI.

Reamintim că majoritatea miniștrilor PSD, inclusiv ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Petre Daea, ar fi demisionat din Guvern în cadrul ședinței de miercuri, la cererea conducerii partidului, care dorește astfel să forțeze demisia premierului Sorin Grindeanu.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!