Ştiri agricole

Mini-vacanță la APIA! Zilele în care funcționarii agenției de plăți nu sunt la birou

Mini-vacanță la APIA. Deoarece pe 15 august se va sărbători Adormirea Maicii Domnului, zi nelucrătoare pentru salariați, Guvernul a decis să acorde o zi liberă bugetarilor pe 16 august, pentru a crea o punte între liberul legal și zilele de sâmbătă și duminică. De aceste zile libere vor beneficia și instituțiile din subordinea Ministerului Agriculturii, inclusiv Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Recuperarea liberului suplimentar se va face prin prelungirea programului zilnic de lucru. Ziua de 16 august va fi liberă pentru bugetari, conform Hotărârii Guvernului nr. 557/2019, care a apărut vineri în Monitorul Oficial.

Pe lângă APIA, nici Direcțiile Agricole sau funcționarii AFIR nu vor fi la birouri. Liberul a fost acordat pentru a forma o punte între ziua de 15 august, care este liberă, conform Codului muncii, pentru sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului, și zilele de sâmbătă și duminică.

În luna august funcționarii, APIA autorizează la plată sumele rămase restante pentru Campania 2018, efectuează controalele în teren pentru cererile depuse în Campania 2019 și eliberează adeverințele punte pentru obținerea unui credit.

Important pentru crescătorii de animale este de menționat faptul că având în vedere că au termen până la 1 septembrie să depună documentele specifice prevăzute de articolul 78 alin. (3) literele a) și b) din Ordinul MADR nr.619/2015 cu modificările și completările ulterioare, specifice sprijinului cuplat în sectorul zootehnic – speciile ovine și caprine, trebuie să ia în calcul ziele libere.

Și fermierii care încasează renta viageră mai au la dispoziție luna august să vizeze carnetele de rentier iar ziele libere trebuie luate în calcul.

Agrointeligența-AGROINTEL.RO a publicat un amplu articol despre acțiunile de la APIA din luna august aici: August, o lună de foc la APIA: restanțe la subvenții, controale și noi plăți pentru fermieri


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!