Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

AVANS MAI MARE DIN SUBVENȚIA APIA pentru FERMIERII CALAMITAȚI: ”Poate ajunge PÂNĂ LA 70%”

Sprijin neașteptat pentru o anumită categorie de fermieri, agricultori care vor primi anul acesta, în toamnă, mai mulți bani la avansul din subvențiile europene achitat prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Vestea excelentă a fost dată astăzi, marți, 22 august, de către președintele Camerei Deputaților și liderul Partidului Social-Democrat Liviu Dragnea. Aceasta a anunțat public că avansul din subvenția APIA va începe să fie virat în conturile fermierilor de luni, 16 octombrie, iar o anumită categorie de beneficiari vor primi sume mai mari.

Începând cu 16 octombrie o să înceapă planta în avans a subvențiilor ca fermierii să nu aibă nici un fel de probleme financiare. Este într-adevăr o zonă afectată de secetă, în Câmpia de Vest. Am vorbit cu domnul ministru, am vorbit ieri și cu primul ministru. Acolo se vor face niște evaluări și în cazul în care se va ajunge la concluzia că trebuie să fie despăgubiți se vor face despăgubiri. De asemenea, avansul pentru subvenții acolo, în zonele afectate, va fi mai mare”, a promis liderul PSD Liviu Dragnea în fața jurnaliștilor.

Președintele Camerei Deputaților a arătat că nu are la acest moment o listă exactă a fermierilor care vor intra la plata unui avans mai mare. ”Nu voi hotărî eu. Toți vor primi avans, pentru că vor începe plățile pe 16 octombrie. Va hotărî minsitrul Agriculturii, cred că poate ajunge până la 70%, dar vom discuta”, a declarat câteva minute mai târziu Liviu Dragnea pe marginea plăților APIA din toamnă.

În acest an, deși producțiile sunt mulțumitoare, catalogate de Liviu Dragnea chiar ca fiind ”istorice”, nu se regăsesc în toate județele. Sunt regiuni afectate de secetă și unde evaluările privind pagubele absenței precipitațiilor nu au fost încă finalizate.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu