• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Avans APIA 2017: Și crescătorii de animale vor intra la prima tranșă de plată din subvenție

    agrointeligenta.ro -

    Crescătorii de animale din România primesc o veste uriașă! În premieră pentru anul 2017, agenția de plăți o să plătească avans și pentru aceștia, cei care de obicei primeau ultimii banii din subvenții. Anunțul a fost făcut astăzi, joi – 21 septembrie, în cadrul Târgului Agralim 2017, de către directorul adjunct al APIA, Paul Kmen!

    ”(…) Ceea ce s-a stablit prin Ordinul 18 al Ministrului Agriculturii este acel calendar mult mai strict pe care APIA și l-a asumat și la respectat până în momentul de față, cel al termenelor limită pentru anul 2017. Atfel că în 1 octombrie vom fi gata cu controlul pe teren pentru ca după data de 16 octombrie toți fermierii să primească banii. Sigur că vor mai fi și cazuri speciale unde sunt probleme care vor trebui clarificate dar marea majoritate ale fermelor după 16 octombrie vo fi eligibile pentru a intra la plata avansului. Avans care anul acesta o să fie substanțial astfel că s-a obținut un procent de 70 la sută din plățile naționale, care se vor plăti repet în perioada 16 octombrie-31 noiembrie urmând ca după 1 decembrie să facem și plățile regulare adică restul sumelor de achitat. Noutatea este și că anul acesta și fermierii din zootehnie vor intra la avans. Iar ne propunem ca de anul viitor până în data de 1 martie când începem depunerea cererilor pe Campania 2018 să terminăm toate plățile pe care le avem de efectuat. Deci acestea sunt noutățile pe anul acesta”, a punctat oficialul de la APIA în cadrul Târgului Agralim 2017 care și-a deschis, astăzi porțile pentru toți fermierii.

    Anunțul a făcut în premieră recent și de ministrul agriculturii, Petre Daea.  ”Vom da subvenția, și la zootehnie, mai devreme decât de obicei. Toate subvențiile vor începe pe 16 octombrie. Acum ne aflăm în plin proces de verificare în teritoriu, se accesează formularele, se introduc în sistemul electronic, în așa fel încât până pe data de 1 octombrie să fie finalizat tot procesul de pregătire acordării subvențiilor începând cu data de 16 octombrie. Vestea bună este că se dau la timp subvențiile și vestea și mai bună este că subvențiile sunt într-un procent mai mare. Avem acum posibilitatea să dăm 70% ca avans, începând ca de la 1 decembrie să dăm și plata regulară, cum se cunoaște în zonă, lichidarea”, a declarat ministrul Agriculturii, prezent duminica, 17 septembrie,  la un festival pastoral în Munții Sebeșului.

    Cel mai probabil avansul va fi acordat din valoarea Ajutorului Național Tranzitoriu (ANT), bani ce se alocă din bugetul național.

    Petre Daea a menționat ca valoarea totală a subvențiilor din această toamnă va fi de peste un miliard de euro.

    Controalele pentru crescători, finalizate încă din luna august

    Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea,  a declarat în exclusivitate pe 3 septembrie pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro, că în cele 4.043 de exploatații zootehnice controlate în Campania 2017 au  fost finalizate verificările. ”Dacă anul trecut controalele în domeniul zootehnic au mers, zic eu, destul de greoi, anul acesta, la momentul de față, este o măsură pe care am delegat-o celor de la Autoritatea Națională din Zootehnie. Controalele din zootehnie sunt finalizate în momentul de față. Au fost un număr de 4.043 de exploatații care au fost în eșantionul de control. Colegii mei de la serviciul control, de la Biroul de Inspecție, la Centrele Județene au extras deja eșantionul de supracontrol. Aceste verificări se vor efectua în cel mai scurt timp, dar un lucru îmbucurător este că la sfârșitul lunii august avem deja controalele în zootehnie finalizate”, a explicat șeful APIA.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA