• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CUM ÎȚI POȚI PROTEJA ȘI STIMULA CULTURILE din toamna aceasta pentru UN SPOR REAL DE PRODUCȚIE ÎN 2018!

    agrointeligenta.ro -

    Soluții reale pentru un spor de producție asigurat în anul viitor la culturile înființate în această toamnă. Fermierii au la dispoziție recomandările specialiștilor Summit Agro pentru a aplica tehnologia cea mai eficientă pentru condițiile din ferma lor. 

    Rapița este o cultură cu o creștere semnificantă în suprafața cultivată în ultimii ani. Și nu degeaba: este una dintre culturile care aduce cel mai mare profit fermierilor.

    Totuși există riscul de a pierde cultura din cauza a doi factori:

    -Lipsa precipitațiilor după semănat. Deja în ultima săptămână au fost ceva ploi și se anunță altele. Aici provocarea pare depășită în multe dintre regiunile țării.

    -Friguri extreme și lipsa zăpezii. 

    Dacă vremea nu poate fi controlată, totuși toleranța rapiței la îngheț poate fi îmbunătățită prin:
     -Alegerea hibrizilor toleranți la temperaturi joase
    Summit Agro Romania are 6 hibrizi de rapiță foarte toleranți, cu genetică germană și franceză. În plus, la recoltat, nu se scutură. Datorită acestor avantaje, în loturi demo s-au obținut producții și cu peste 500 kg/ha în plus. Maxim, Milan și Harcol sunt 3 dintre hibrizii campioni, remarcați anul acesta.
    -Utilizare de produse foliare pe bază de Bor
    BrasiPro este un produs cu rezultate de excepție, un amestec de Bor (5,8%), Sulf (4%), Molibden, Magneziu și Azot. În toamnă se poate aplica începând cu faza de 2-3 frunze în doză de 3-4 L/ha. Întărește pereții celulari ai plantei și o pregătește pentru iernat prin dezvoltarea sistemului radicular.

    Atenție la atacul insectelor! Odată cu prognoza de încălzire a vremii, pentru perioada imediat următoare, presiunea dăunătorilor va fi din ce în ce mai mare. Pe lângă atacul larvelor viespei rapiței, Athalia rosae (combătute cu succes de Inazuma , Mospilan 20 SG , Fury 10 EC , Nurelle D  și Fluturele alb al verzei (Pieris brassicae), din ce în ce mai mult este semnalat atacul puricilor Phylotreta și Psylliodes, controlați de Inazuma și Nagomi. 

    Buruienile pot afecta startul culturii de rapiță. Pentru cele monocotiledonate și samulastra de cereale fermierii pot aplica unul dintre cele mai performante și cunoscute erbicide de pe piață: Targa Super 5 EC în doză de 1 L/ha.

    La grâu, fermierii trebuie să trateze sămânța și să se asigure că dăunătorii de sol și bolile nu le afectează producția, chiar și cultura!

    Pentru tratamentul cu fungicide al semințelor de cereale există un produs consacrat: Biosild TOP 370 FS. Acesta conține 2 substanțe active și în doză de 1 litru/tonă poate preveni mălura comună (Tilettia spp.), fuzarioză (Fusarium spp.) și mucegaiul de zăpada (Microdochium nivale). Sistemicitatea superioară și culoarea roșu-aprins îl fac un produs foarte solicitat de către fermieri.

    Un sulf de calitate ajută grâul să reziste peste iarnă și să aibă un start bun în primăvară. Sulfomax Fluid este produsul cu o formulare revoluționară: pe lângă 1000 g/L Sulf, s-au adăugat Magneziu, Bor, Azot și Molibden. La 3 L/ha rezultatele înregistrate sunt mult superioare tehnologiei clasice.

    La fel, versus tehnologia clasică, odată cu semănatul, încorporarea și de îngrășăminte microgranulate starter Sumistart P (fosfor 50%, plus N 12%, S 4,85%, Zn 1,98%) și Umostart (fosfor 48%, N 11%, Zn 1%, Fe 0,6%, Mg 0,1%), duce la un start mai bun și un sistem radicular mult mai dezvoltat. Asta înseamnă pentru cultură o rezistență mai bună la iernat și start mai bun în primăvară.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare! Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun