• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APIA – ANUNȚ OFICIAL despre PLATA AVANSULUI! Ce bani au fost VIRAȚI FERMIERILOR ÎN PRIMA TRANȘĂ!

    agrointeligenta.ro -

    APIA –  comunicat oficial despre plata avansului către fermieri. Conducerea agenției de plăți a emis o informare oficială despre situația sumelor care au fost autorizate și care vor ajunge în prima tranșă în conturile fermierilor. 

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, astăzi, 16 octombrie, ora 00:01, a demarat Campania de plăți în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în anul 2017.

    ”Suma totală autorizată la plată este de 42,1 milioane euro pentru un număr de 24.464 fermieri. Precizăm că 28,59 milioane euro se plătesc din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), iar diferența de 13,51 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și cofinanțare de la Bugetul Național”, se arată în comunicatul APIA remis Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    ”Menționăm că în conformitate cu prevederile Deciziei nr. 6801 de punere în aplicare a Comisiei din 11.10.2017 de autorizare a Irlandei, Greciei, Croației, României și Regatului Unit să aplice derogări, în ceea ce privește anul de cerere 2017, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului în ceea ce privește nivelul avansurilor pentru plățile directe și pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale, între 16 octombrie și 30 noiembrie se pot efectua plăți în avans de până la 70 % în cazul plăţilor directe, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European si al Consiliului, şi de până la 85 % în cazul măsurilor de sprijin pe suprafață și legate de animale, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1305/2013 al Parlamentului European si al Consiliului”, mai arată documentul oficial.

    ”De asemenea, conform art. 6 alin. (1) din H.G. nr.701 din 27 septembrie 2017 privind stabilirea pentru anul 2017 a cuantumului plății unice pe suprafață, al plății redistributive și a intervalelor de suprafață pentru care se acordă aceasta, al plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, al plății pentru tinerii fermieri, precum și a plafoanelor aferente ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru speciile bovine și ovine/caprine, și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine “Începând cu data de 16 octombrie 2017, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe prevăzute la art. 1 şi 5, cu încadrarea în procentul maxim prevăzut de reglementările europene în vigoare la data efectuării plăţilor în avans.”, spun reprezentanții APIA în comunicatul de presă remis Agrointeligența.

    Menționăm că plăţile se efectuează la cursurile de schimb valutar stabilite de către Banca Centrală Europeană, astfel:

    – 4,5993 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 29.09.2017 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 329/05 din 30.09.2017, pentru plăţile finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă);

    – 4,5390 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30.12.2016 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 491/01 din 31.12.2016, pentru plăţile finanțate din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală).

    Citiți și:

    PLĂȚI APIA 2017. Ministrul PETRE DAEA: ”Au primit AVANSUL 24.464 FERMIERI! Suma virată: 42,1 MILIOANE DE EURO”

    PLĂȚI AVANS APIA 2017: În cât timp ajung banii ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

    AVANS APIA 2017: Ordinea în care JUDEȚELE AU INTRAT LA PLATĂ pentru ca SISTEMUL SĂ NU FIE SUPRASOLICITAT!

    FOTO-EXCLUSIV! APIA A ÎNCEPUT PLĂȚILE! Ministrul PETRE DAEA, alături de funcționari LA MIEZUL NOPȚII!

    DIRECTOR APIA anunță cine sunt FERMIERII CARE NU INTRĂ LA PLATA AVANSULUI!


    Te-ar mai putea interesa

    MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte