Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

590 DE MILIOANE DE EURO – PLĂTITE DE APIA! CÂȚI FERMIERI AU INTRAT LA AVANS PÂNĂ ASTĂZI!

Anunț de ultimă oră de la agenția de plăți! APIA informează toți fermierii că suma totală autorizată la plată până astăzi, vineri – 20 octombrie, reprezentând avans aferent Campaniei 2017, este de 590,24 milioane euro pentru un număr de 594.393 fermieri care au depus Cerere unică de plată. 

Agenția de plăți precizează că 416,92 milioane euro s-au plătit din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), iar diferența de 173,32 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și cofinanțare de la Bugetul Național.

Plăţile se efectuează la cursurile de schimb valutar stabilite de către Banca Centrală Europeană, astfel:

– 4,5993 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 29.09.2017 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 329/05 din 30.09.2017, pentru plăţile finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă);

– 4,5390 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30.12.2016 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 491/01 din 31.12.2016, pentru plăţile finanțate din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală).

Vă reamintim că plata avansului a început pe 16 octombrie și are termen de achitare, conform regulamentelor europene, data de 30 noiembrie.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


11 comentarii

 1. Ioane ! , si altii care gindesc asa ca tine sa stii ca din subventii nici un fermier care lucreaza efectiv in agricultura ( nu proprietar ce tine terenul in paragina) din Romania sau din aceasta lume nu se imbogateste.
  Apropo de lume, daca ai curiozitatea sa te documentezi ai sa vezi ca sunt mai putine tari decit degetele miinilor in care nu se dau subventii directe , dar se dau indirecte, nu te intrebi de ce ?
  Dupa mai bine de 40 ani de agricultura ai mei ,imi iau permisiunea sa dau un sfat pentru toti invidiosii de tip Ioan , luati si voi credit de 100.000 Euro pentru o exploatatie de 1.000 ha teren arabil ,300 ha pasune si 500 capete vaci cu lapte ,si dupa vreo cinci ani de munca in care ai seceta,grindina ,inghet,arenda achitata, pasune pirjolita de arsita , etc mai discutam de cit v-ati imbogatit din subventie.
  Pina atunci toate bune.

 2. Galati…inca nu…
  Si ..pentru domnul Ioan…la noi in localitate..inca mai exista asociatia…care lucra pamantul in comuna inca dinainte sa ma nasc eu..si il lucreaza si in prezent..deci…
  Si cu faptul ca din subventii..ne facem case si ne luam masini…probabil nu sunteti crescator de animale…altfel ati sti…ca pentru iarna..orice crescator trebuie sa isi stranga de pe camp mancare pentru animale…iar asta costa…motorina..forta de munca..utilaje cu care sa iti faci treaba.ei…daca am astepta sa incepem sa strangem de pe camp cand primim banii in conturi pe subventii asta ar insemna sa nu mai avem ce strange…la ora actuala nu mai este fan sau lucerna pe camp.De ce nu va intrebati….oare de unde bani pentru toate astea….
  Da unii isi fac case si isi iau masini cu banii de pe subventii…dar de ce…pentru ca banii stransi in timpul anului se folosesc pentru a asigura din timp hrana pentru animale…omul nu se apuca sa isi faca casa cu acei bani..pt ca stie ca altfel i.ar muri animalele de foame peste iarna…iar cand vin subventiile…deabia atunci mai pune un geam la casa sau mai face alte necesitati..
  Daca ne facem case cu banii de pe subventii asta nu inseamna ca ne lasam animalele moarte de foame sau pamanturile necultivate…
  Si sa stiti si dumneavoastra,pentru un ha de pasune luat in chirie,fermierul plateste jumate din subventie proprietarului…deci sa nu va ganditi ca ne imbogatim din subventii.

 3. as vrea ca macar 5 ani sa nu se mai acorde subventii sa vedem cine o sa se mai ocupe cu agricultura cu vrajeala ca subventiile fac ca mancarea sa fie mai iftina e fumata de mult un caz concret este anul asta productii record la agricultura dar noi nu avem mai iftina painea sau uleiul. problema este ca acesti bani nu ajung in agricultura fermierii cu banii din subventii isi fac vile masini de lux concedii etc . sistemul de acordare a subventiilor trebuie schimbat din temelii nu se poate sa acorzi aceiasi subventie unui fermier de buna credinta cu unul declarant care se acopera de hartii iar in teren e jungla Apia are partea ei de vina ca nu sta pe teren in permanenta si cu ITMul

  1. @Ioan,Daca tot comentezi aici ca prostul de ce nu ei si tu teren in arendă.????de comentat suntem buni toti dar de munca ba.

Scrie un comentariu