Creșterea animalelorŞtiri agricole

PREȚ-RECORD pentru un BERBEC DIN RASA ȚURCANĂ: 10.000 de lei, VÂNZAREA PE LOC!

Un berbec, vândut la prețul unei mașini! Aproape 500 de oi şi berbeci au fost vedete în Maramureş, la Şomcuta Mare, într-o expoziţie dedicată creșterii ovinelor. Crescătorii au mers la eveniment cu cele mai frumoase exemplare iar de departe cel mai apreciat a fost un berbec din rasa Ţurcană, vândut pe loc pentru 10.000 de lei, dublu faţă de preţul pieţei. 

”Uitați-vă și dumneavoastră la el! E ceva unicat. E tranzacția zilei aici, la Șomcuta. E o ambiție de-a mea. Țin oi de trei ani de zile, am marfă frumoasă”, a declarat Adrian Pop, proprietarul berbecului vândut cu 10.000 lei.

Berbecul, în vârstă de un an și jumătate, a fost cumpărat în primăvara anului trecut cu 3.600 lei astfel că stăpânul său poate spune că a făcut o veritabilă afacere având în vedere că a obținut de trei ori mai mult.

La expoziția de ovine organizată la Șomcuta Mare au participat 32 de fermieri care au adus aproape 500 de animale. ”Majoritatea sunt din rasa Țurcană, care este tradițională și este cea care se adaptează cel mai bine în județul Maramureș”, a declarat Gheorghe Buda, organizatorul târgului.

Prețul mediu al unei oi din rasa Țurcană a fost de 1.000 de lei. Vasile Dunca, un alt crescător prezent la târg, a ales pentru expoziție cele mai arătoase exemplare. 10 dintre ele le-a vândut pe loc cu 1.000 lei exemplarul.

Printre ovinele prezentate la expoziție s-au numărat și 10 mioare din rasa Țigaie, crescute special pentru carne. ”Eu țin rasa asta de oi deoarece toată carnea pleacă la București. Am un magazin la București și bucureștenii mănâncă pastramă”0, motivează Sebastian Buhai, crescător de oi.

Fiecare din cele 48 de standuri a primit note din partea juriului, iar la final cele mai frumoase ovine au fost premiate cu diplome și cupe.

Sursa: www.digi24.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. 1000 lei ???….adica +220 euroi!….thoamne!….o delaine e 120 euro!!!…….
    Iar berbecu ce avea ?….superfras ????…….soxonu australian ii mii de euroi!…..
    Io inteleg pina la un punct nationalismul!….pina devine de prost gust……

Scrie un comentariu