Creșterea animalelorŞtiri agricole

PORC CRESCUT ROMÂNEȘTE: Se lansează inițiativa națională pentru O CARNE CURATĂ, DIN FERMELE NOASTRE!

Inițiativă națională pentru sprijinirea fermelor românești, a acelor exploatații agricole care acum fac cu dificultate față importurilor masive din Uniunea Europeană și nu numai! În premieră, sectorul de creștere a suinelor, adică fermele de porci vor lansa o acțiune comună, din mediul privat, pentru promovarea cărnii de porc din producția autohtonă.

De unde provine carnea de porc pe care o consumăm? De ce este important ca pe eticheta ei să scrie exact originea, ce spun crescătorii de suine din țara noastră și cum pot consumatorii să sprijine agricultura națională, fermierii și, implicit, o alimentație mai curată pentru noi toți! Câteva dintre subiectele ce vor fi atinse la lansarea inițiativei naționale ”Porc Crescut Românește” ce va avea loc vineri, 27 octombrie, de la ora 11.00, la sala Eminescu din cadrul Târgului Indagra  de la Romexpo!

Inițiativa națională ”Porc Crescut Românește” dezvoltată de fermieri pentru consumatori va fi lansată în cadrul Târgului Indagra și își propune să redea cărnii de porc crescut în România supremația la masa românilor.

Porc Crescut Românește este modul prin care putem salva sectorul de creștere a suinelor din România. Cu sprijinul dumneavoastră, vom susține fermierii români în continuarea activității lor zilnice, pentru a putea oferi consumatorilor carne de porc proaspătă, de calitate”, arată comunicatul de presă transmis de către orrganizatori care includ Federația Națională Pro Agro, Cooperativa ”Țara Mea”, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Asociaţiei Fermierilor cu Investiţii în Sectorul Suin (AFISS) și InfoCons, iar partenerul media al inițiativei este Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Evenimentul de lansare al inițiativei va avea loc vineri, 27 octombrie 2017, începând cu ora 11:00, în sala Eminescu din cadrul Complexului Romexpo (Bld. Mărăști nr. 65-67, București). La eveniment vor participa peste 200 de fermieri, reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului României, dar și reprezentanții asociațiilor de profil și consumatorilor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu