Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

PLĂȚI APIA: CEA MAI NOUĂ SITUAȚIE cu toate SUMELE VIRATE LA AVANSUL FERMIERILOR!

Situație actualizată cu banii pe care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură i-a virat fermierilor români ca avans din subvenția pe anul 2017. Numărul agricultorilor și crescătorilor de animale care au fost autorizați să primească sume din partea APIA în această fază a plăților se ridică la 680.000 de persoane, în timp ce cuantumul total pentru care s-au făcut plăți a ajuns la 678 de milioane de euro, arată unul dintre deputații Partidului Social Democrat.

Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici, membru al Comisiei de Agricultură, Silvicultură și Servicii Conexe, a anunțat că Guvernul PSD și-a îndeplinit obiectivele în ceea ce privește sectorul agricol și că România stă foarte bine şi în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene pentru activităţi în zona rurală.

Potrivit deputatului sucevean, cea mai nouă situație de la APIA comunicată intern la nivel guvernamental arată că aproximativ 680.000 de fermieri au primit plata avansului aferent Campaniei 2017, bani de la Bugetul de stat, care vor fi recuperați din fondurile europe agricole. Suma totală plătită a fost de circa 678 de milioane de euro.

Deputatul arată că este pentru prima dată când s-au depus cererile pentru subvenţii, an agricol 2017-2018, până la 15 mai, România fiind singura țară din Uniunea Europeană care a încheiat operaţiunea până la această dată. Celelalte ţări au solicitat prelungire. La finalul acestei date au fost depuse 885.000 de cereri din partea fermierilor.

În urma rectificării bugetare s-a acordat întreaga sumă, acești bani fiind un efort bugetar important făcut de Guvernul PSD, prin ministrul Daea, iar ulterior acești bani vor fi recuperați de la U.E.”, a declarat deputatul PSD Emanuel Havrici.

În ceea ce privește fondurile UE atrase în agricultură, s-au încasat 3,2 miliarde euro, reprezentând subvenții directe către fermieri din bugetul de stat. Din acești bani, 1,5 miliarde de euro au fost plătiți prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru investiții și dezvoltare agricolă.

Beneficiarii acestor bani sunt atât fermierii, cât și satul românesc. Randamentele la unitatea de suprafaţă în agricultură înregistrează creșteri, astfel că agricultorii vor putea beneficia de câştiguri suplimentare şi un confort financiar rezonabil”, a declarat deputatul Emanuel Havrici.

Iată care sunt sumele care se achită fermierilor din avansul APIA și plățile compensatorii din PNDR pe anul 2017:

Sursa: suceavalive.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

 1. Nu este inca 1 noiembrie si s au incasat bani.Multi, putini este important ca s a miscat ceva.
  Acum doi ani am stat pana in luna iunie, anul trecut prima transa am luat o in 31 ianuarie.
  Voi chiar ati innebunit?
  Dl Daea a facut revolutie cu biciul si cu fortza, cum ii place romanului…
  Dl ministru ar trebui sa stea pe viata la ministerul agriculturii.
  Si nu sunt votant PSD!!!

 2. Decidentii zilei de azi din agricultura, se lauda cu productiile obtinute de parca le-ar fi realizat ei ( basca fermierii )asa pocnind din degete ,si nu ca ar fi greutati in agricultura,de parca oricine poate obtine recorduri de productie pocnind din degete.
  Pun ca lauda indeplinirea obligatiilor de serviciu , prin datul banilor prin APIA la fermieri , de parca ar fi dat din buzunarul lor propriu.
  Spre aducere aminte subventiile se dau din bugetul UE ( contribuabilii UE), iar ca termene; de cind este APIA in 16 oct.au inceput platile ;doar anul trecut nu sau dat subventiile din 16 oct.intirziind mult datorita softului lui Siveco-Ghita fugarul.
  Sa fim fer, pina la capat.

 3. Ăștia mint de îngheață apele!!! Producții record, subvenții așișderea! Te saturi de asemenea specimene. Chiar dacă producțiile de grâu și floarea soarelui sunt mai mari, nu este meritul PSD+ALDE. Bazele unei producții bune se pun în anul precedent. Așa că mai lăsați laudele.

 4. Sunt din Filiasi Dolj,pe fiecare ansunt la control,mie cand imi va intrabanii, ca cei de laAPIA local mia spus ca cei de la judet nu au finalizat raportul de control.Daca stie cineva sa-mi raspunda.Iar de ANT nu sevorbeste nimic.MULTUMESC

Scrie un comentariu