Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PETRE DAEA a anunțat CIFRELE APIA! PROCENTUL LA PLATA AVANSULUI: 78%!

Procentul plății avansului Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA! Situația sumelor autorizate pentru a fi achitate fermierilor în această fază a Campaniei 2017 au fost prezentate, pe scurt, de către ministrul agriculturii Petre Daea, la deschiderea oficială a Târgului Indagra 2017. 

Potrivit ministrului agriculturii, suma care a fost autorizată deja din sistem pentru plata avansului APIA se ridică la 722 de milioane de euro, iar procentul plăților a ajuns la 78% din toți beneficiarii.

Vă reamintim că ultima situație comunicată intern la nivel guvernamental arata, miercuri seară, că aproximativ 680.000 de fermieri au primit plata avansului aferent Campaniei 2017, bani de la Bugetul de stat, care vor fi recuperați din fondurile europe agricole. Suma totală plătită a fost de circa 678 de milioane de euro.

Este pentru prima dată când s-au depus cererile pentru subvenţii, an agricol 2017-2018, până la 15 mai, România fiind singura țară din Uniunea Europeană care a încheiat operaţiunea până la această dată. Celelalte ţări au solicitat prelungire. La finalul acestei date au fost depuse 885.000 de cereri din partea fermierilor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

  1. asta inseamna aproape 998eu/ fermier CE DRACU AMAGEALA ESTE ASTA????? MAI COMUNISTULE DE ,, DAEA ,, DAIA TE AFISEZI TU CU TARANUL DI TELEMORMAN UNDE SANT CEI 10000eu/ pe 200cap de porci ????

  2. Am fost mintiti din nou si manipulati cu zambete si…seninatate… Deci s-au virat 70% din bani , dar ddintr-o singura aplicatie( din cele treim promise- ma refer la ce-i care au sub 5 ha). Si sunt convins ca si ceilalti au patit la fel… Cuantumul este mai mic decat in 2016… iar beleaua-i ca…nu mai sunt bani…!!!!

Scrie un comentariu